CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zaujalo nás: Víte, co to jsou kvantové počítače? Videa nabídnou netradiční odpověď

Problém skutečných kvantových počítačů je v tom, že člověku poskytují jen obecné informace typu co je to qubit. Je to jako by mě někdo nabízel PC a místo aby mi ukázal jak se to programuje a co to přesně umí tak mi vysvětlil co je to bit co je to bajt a pak mi ukázal černou krabici a prohlásil, že tomu patří budoucnost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano, ale pokud chci někomu něco vysvětlit, tak je snad cílem, aby na konci toho věděl víc než na začátku, jinak bych mu to nemusel vysvětlovat.
Mě by třeba zajímalo, nakolik je to škálovatelné. Protože sice výpočetní síla logicky roste exponenciálně s počtem qubitů, ale co jsem četl, tak také exponenciálně roste náročnost praktické realizovatelnosti. To by znamenalo, že systém s dostatečně zajímavým počtem qubitů se zřejmě nikdy nepodaří realizovat, což by nebylo moc optimistické.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Obávám, že jak ty tak kolega před tebou jste nepochopili co píšu. Já přece nemám problém s teorií ale s praktickou realizací šmarjápane...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Uvědomujete si, že zatím byl postaven první prototyp kvantového počitače a teď probíhá ověřování, jestli to opravdu je kvantový počítač?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A uvědomujete si, že to je přesně to (jen jinými slovy) o čem mluvím?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. Prostě říkáte, že sice víte, když srazíte dvě jádra vodíku, vypadne z toho hélium a drobet tepla, tak to ještě neznamená že umíte vyrobit zlato když jich bude 79.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To první video má ale děsný "výklad" - mluví potišej a potišeji, aby člověk usnul. Na tom musí Jorge zapracovat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

...a lidé už si všímají, že se to blíží... Ale kdo bude náš John Connor???

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.