CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Lenovo IdeaPad Y580 - kvalitní výkon pro studenta

recenze ok (až na ty šotky), ale opravdu nechápu to rozhořčení nad křivými nálepkami...stejně tak těch 99% lidí, kteří si tam všechny ty reklamní polepky nechávají - na oblečení si také necháváte visačky ? Nebo Vám za to výrobci platí ? Všechny tyhle reklamní samolepky se mají odstranit ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chceš, aby analfabet poznal, že "tenhle notebook je dělo", aniž by ten jej identifikoval; a záviděl, musíš mu tam flex štítky, jako Intel Core i7 a GTX660M nechat. On bude pak mít nervy, že má jenom GTX450M. :D Ale když jsou ty štítky křivě, je to pro ostudu. Jsem detailista a pije mi to krev, tobě ne? Narážím na fakt, že by mohl být, když už, lepeny strojově. To by bylo, kdyby někdo na PCB napájel grafický čip stejně šikmo..

A není nad samolepku, která po sobě nechá neodstranitelný bordel.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?
+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem jinak "křivě" :))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Analfabet nemá tucha, jaký číslo či písmenko znamená aktuálně "dělo" ;)
Tedy vždy všechny reklamní štítky odstraňuji - u nových není v 99% případů žádný problém je odstranit bez problémů - u léta starých vyschlých připečených samozřejmě často problém bude.
Tedy ne, nevadily by mi ani vzhůru nohama, protože je to pro mě visačka, kterou odstraním.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť víš jak jsem to myslel :) Já tam nechal jen tyhle dvě. A ten velký štítek vlevo nechal v těch kartáčových vroubcích docela dost bordelu, šlo to blbě dolu..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mám stejný notebook a možná by mi tu někdo mohl poradit - jak je to s defragmentací disku? OODefrag mi 1TB disk hlásí jako SSD a defragmentovat ho nechce :-(. Ty disky jsou jakoby v Raidu nebo jak to ten Intel řeší s tím urychlením? Dík.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

SSD je pro tebe a pro systém víceméně neviditelné. Intel Rapid technologie si s ním pracuje sama, používá ho jako cache všeho, co uzná za vhodné - indexuje si používání souborů a pomocí různých algoritmů (asi) vyhodnocuje, s čím na SSD a s čím ne.
Když jsem po 3 spuštěních zapojil samotné SSD a nabootoval, tak mi Win naběly skoro do půlky, než padla BSOD, takže většina winu na SSD ozrcadlená je. Zvláštní mi přijde fakt, že samotné tahání z té cache je opravdu rychlé, byť šíleně ultralizuje procesor. Spouštění systému z HDD při SSD jako cache není o moc pomalejší, než pouštění systému přímo ze SSD, a to mě překvapuje. Nicméně jak říkám, dal jsem tam 128GB Crucial a vyšlo mě to stejně, mám 32GB SSD v záloze, systém a vše potřebné přímo na SSD a HDD spinká.. To HDD je imho hlučné jak kráva, nebo spíš zbytek notebooku je příliš tichý. Také HDD jako takové je tím Rapidem šíleně bržděné - v testu max 50 MB/s, samotné je o dost rychlejší.. To je další zvláštní jev Rapidu..

Jak je to s defragmentací nemám tušení. OOdefrag jsem zavrhl už na HDD, v jakémkoliv módu mi to dokázal vždycky akorát zpomalit, je to defrag k prdu. Svatej defrag windowsáckej..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná abych to upřesnil, jestli to z recenze nevyplývá - skoro celé prázdniny jsem měl tenhle kousek půjčený na testování, a pak jsem si ho koupil. Recenze se trochu courala (ne mojí vinou) a tak byla možnosti ji podle toho ještě i upravit. Je to jedna z mála recenzí, kdy měl recenzent notebook k dispozici dost dlouhou dobu na ověření skutečně všeho. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A aky je notas z dlhodobejsieho pouzivania? Nezacali sa prejavovat take veci akoze veko viac vrzga, panty su volnejsie, klavesnica sa prehyba a pismenka su zotrete (aj ked tu je to asi bezpredmetne kedze su podsvietene)?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Z dlouhodobého hlediska se vroubkaté logo na víku podrbe snad i od hedvábí, a kartáčovaný hliník se rychle otlačí - nejen na víku, což je moje blbost, ale už i pod levou dlaní mám po 4 měsících takové vyklouzanější světlejší místo, které je pod určitým úhlem vidět. Mřížka reproduktorů je lapač prachu. Víko lehce zvukově pracuje při otevírání, ale to je myslím vcelku normální - praská, nevrže. Panty jsou cajk, písmenka jsou cajk, prohyby nula..
Snad jen ty teploty by mohly odradit, ale je to mimo jiné cena za pouze 2,7 kg, a na stole jsou vpohodě. Hrát na posteli doufám málokdo potřebuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mna mrzi to blikanie pri nizkom jase.:( v noci v uplnej tme je to velmi dolezite pre mna. zlate casy s ccfl

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Stačí poskočit o jeden stupeň výše.. Pokud jde o oči, jejich utrpení bude víceméně stejné.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

v sucasnosti mam HP 6450b a nie je to ziadna slava ... staci namierit phone camera na display a clovek vidi ze to blika aj pri plnom jase.

Teraz ale vecer pouzivam Macbook Air ktoreho mam z prace. Ten neblika znatelne nikdy. Akurat by mohol mat este vacsi rozsah jasov a bolo by to dokonale.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To zas obvykle způsobuje desynchronizace frekvence kamery a displeje (i lcd lehce bliká každým refreshem, jen ne tak citelně jako crt).. Asi by to chtělo nahodit vlastní okol, ale mě viditelně bliká jen na nejnižší jas (a to mám hodně citlivé oči)..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne vidim na tom HP 6450b blikanie tak do 40-60% jasu na velkych bielych plochach, hlavne periferne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Periferně je to docela silně cítit... O.o Ale opět, jen na nejnižší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vždy jsem byl fanoušek ThinkPadu řady T (a stále mám a používám T61), ale od té doby co Lenovo u nových ThinkPadů absolutně zmrvilo layout klávesnice, tak mám zásadní problém uvažovat o novém ThinkPadu jako nástupci svého starého.

Co se týká zde recenzovaného IdeaPadu, připadá mi to jako pěkný šrot, akorát s nabušeným HW.

Ona je to u laptopů obecně bída vybrat něco skutečně na úrovni :-/

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to srovnám s notebooky Acer, ASUS a MSi, co mají lidé okolo - 13-18K, neskutečné plasťáčky, ještě bez hardwaru. Je tu i pár starších Vaio, také plasťáčky bez hardwaru.. Thinkpady jsou super, ale HD6630M díru do světa neudělá. Takový má zrovna spolubydlící.. Nevím proč, ale v posluchárně plné ajťáků není MSi moc vidno, vládnou tam Acery a ASUSy, následovány Delly a HP, pak ThinkPady, Ideapady a nějaké Vaia, Samsungy, PB.
Stačí si ty notebooky vzít do ruky, kroutí se to jak hádě, snad kromě těch Dellů a HP. Já přied koupí cca půl roka skenoval celý trh křížem krážem. Jenže kde taková Vostra od Dellu končí, mé požadavky začínají. Nemá to FHD, ani výkonnou grafiku, zato má všecky konektory vzadu, což je další pitomina, vhodná pouze pro notebooky předurčeny k ležení na stole, resp připojení k dokovací stanici. Typicky firemní notebooky, což Vostro je. Od HP je to bída ještě větší, tam už není ani podsvícená klávesnice, a poslední dobou ani kvalita - je cítit, které modely jsou už vyrobeny v Polsku.
Pak tedy poslední Vaia T, takové Macbooky s Windows. Jsou krásné, elegantní, funkční. Jenže drahé jak prase. Za 35K verze s Ci7, GT640M LE a bez možnosti SSD. Kdyby tam bylo SSD radši než ta DVD štěrbina!
ASUS preventivně u VW*5G vypnul Optimus, což znamená 2,5 hodiny na baterku. Jinak není o nic méně plastový, než Lenovo či MSi, má dokonce plastové víko. Ale je řádně bytelný a proti chlazení nelze říct ani slovo. Jako plus budiž LAN i napájecí konektory na stejné straně.
Acery asi nemusím zmiňovat, najít tam nějaký opravdu bytelný je problém. Nové modely mají opět fraktální design kvádříků, navíc také končí s GT640M LE, a bez FHD.
A konečně MSI. To přidává navrch prostorovou zvukovku s patřičnými výstupy, matné LCD, a "herní" klávesnici steel series. Ovšem přidává i na plastech. Měl jsem jeden v ruce v showroomu a pěkně se kroutil. Navíc jsem nepřišel na to, jak z duhového podsvícení udělat jednobarevné, vhodné pro psaní (tj bílé). Plus také, namísto SSD má dvojici HDD. Má hrozný a malý touchpad s chromovým megatlačítkem, a stále příšerný dětský design. Tehdá bylo GT60, dnes už jen GE, GT už má GTX670M (GTX570M) a je špekatější. Navíc má menší baterku oproti Lenovu v případě GE60.

Z tohoto hlediska vychází Lenovo Ideapad Y580 jako jasný vítěz, proto jsem si jej nakonec koupil.

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

Teda nevim jak ostatním, ale mě se docela blbě čtou výrazy SS disk, nebo LE diod, pro mě čistčí je prostě SSD a třeba LED, nebo ledek. Jinak pro mě je výhoudou, když vidim jak a kdy disk pracuje, takže pro mě to že tam chybí ledka od disku je mínus, ale to může být tím, že jsem ze staré školy.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tady je disk tak dobře slyšet, že netřeba :D Jediné, kdy mě v posledních 4 letech tato ledka zajímala bylo, když se mi počítač kousnul - pro zjistění, zda mohu natvrdo vypnout bez ztráty dat.
Těmto zkratkám jsem se chtěl vyhnout. Dnes je bohužel velký zvyk psát LED dioda, SSD disk. Což je samozřejmě špatně, ergo touto cestou půjdu ve všech článcích proti podobným chybám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle laptop, ve verzi s přepínatelnou grafikou nVidia Optimus pořídil splužák. Dva měsíce nebyl schopný spustit Autocad, byla-li aktivní nVidia karta. Za tuto dobu několikrát reinstaloval systém, vyměnil si značné množství mailů s podporu u Lenova i nVidie. Nakonec se problém podařilo identifikovat - málá (5kb) a absolutně k ničemu aplikace od Lenova způsobovala neustálé pády systému. Nu problém odstraněn. Nicméně stále má stále problémy s Wi-fi konektivitou.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mě nefunguje Autodesk na ForceWare 306. Na původním 299 to funguje.. Jakáže aplikace to dělá?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hele jde i do levnějšího provedení narvat SSD ? Který ho vůbec nemá
Je tam na to místo ?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že slot tam na něj je.. V laptopu je ve skutečnosti místo na dva, ale druhý konektor není přítomen a ani nějaké jeho napájecí čipy.. Jsme tam ten konektor našidili a pak zjistili, že by to chtělo ještě nějaký broučky... Ale ten hlavní tam předpokládám bude..
Co já ale vím, tak bez SSD je jen verze s non-HD displejem a Core i5. Hele, toho FHD displeje bych se nevzdával..

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ten druhej slot nežere nic než Lenovem povolené karty (a to ještě jenom nějaký - stejné je to třeba u S10T, které pro změnu nežere ani vlastní wifi strčenou do druhého slotu). Nefunguje ani "prase hack" (po bootu strčit kartu do slotu :D), ani menší prase hack (ve sleepu). Možná je ten slot jenom pro USB karty http://www.amazon.com/Realtek-Rtl8187b-Mini-pci-Wireless-802-11b/dp/B008... (nezkoušel jsem - potřeboval jsem modem)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klasické 2.5" ssd místo mechaniky to žere (crucial m4)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jedna věc - stejně jako bratříček G580 trpí bootloopem při instalaci Win7, kdyby někdo hledal postup na fixnutí tak po instalaci kdy mají Win7 nabíhat nutno provést update bootu (bod 7.) http://www.sevenforums.com/tutorials/20864-mbr-restore-windows-7-master-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten druhej slot tam hlavně implicitně neni.. A kolem jsou plošňáky pro pár malejch švábů, kteří tam taky nejsou... Takže po připájení slotu to samozřejmě ztroskotalo na chybějícím napájení..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten druhej slot tam hlavně implicitně neni.. A kolem jsou plošňáky pro pár malejch švábů, kteří tam taky nejsou... Takže po připájení slotu to samozřejmě ztroskotalo na chybějícím napájení..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě mi vysvětli jak je možný, že se při vložení karty notes vypnul. Leda že by byl starší plošňák starší, ten můj byl kupován převčírem

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No, to nevím. Vzhledem k tomu, že kolem druhého slotu švábi jsou, a tady ne, napájení, které potřebuje SS disk tam očividně chybí, takže se v BIOSu neukázal a v systému také ne.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Bavíme se o tom dolejším (vpravo) kde je half size minipcie? Jestli jo, tak ti říkám, že ten žere jenom Lenovo karty, napíše ti error a zasekne se na bootu. Ta samá karta s tím samým diskem (1.8" 3.3v jako SSD) normálně běží z čehož jsem usoudil, že je tam za A slot bez rozhraní pro disky nebo za B ti to výslovně řekne při bootu když jsem tam měl kartu z S10T (ta ovšem neběží ani v druhém slotu v S10T). Prostě normální ojeb slot na Lenovo WLAN, žádný standartní MiniPCIE tam není - což se ovšem u IdealPadu očekávat dá, u ThinkPadu by to mělo snad být ok

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Třetí nebo čtvrtý? Jeden nahoře (SSD osazeno), druhý (ten co má nepájitelné růžové plošky - ten jsem právě myslel že víme, že tam implicitně není) vlevo dole, třetí WLAN halfsize only (WIFI osazeno) a za ním ještě jeden (tam co je konektor pro disk, normální 2.5" z výroby)? Napájením myslíš od slova pájka nebo proud (power)? U některých Lenov je na druhé straně flex kábl k usb. Kdyžtak napiš číslo PCB (QIWxx), zkusím se mrknout na schéma přímo ke Compalu ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsi to pájel tak máš stopro jinou PCB protože já tam měl nepájivé kontakty (prostě vydřenej kuprexit až na růžovou desku)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

http://i49.tinypic.com/2zqarup.png vlevo od wifiny jsou plošňáky pro další konektor, plus plošňáky pro jeho napájecí mosfety.
Ano, napájel jsem tam konektor, čili vlastně připájel..pájkou.. Ale nic v něm nefunguje.. Ani WiFi, ani SSD.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to jsou ty růžový na kterejch se ti nechytne pájka (nejsou pozlacený, vyrytej kuprexit).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pozlacené jsou O.o

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Růžový zlato? :) Asi máš fakt jiný PCB

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Je to dost možné... Když sundám spodní kryt tak pevnost notebooku celkem klesne, tak se mi do toho nechce vrtat zbytečně :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Za půl roku tahání to bude vytahaný jako žvejkačka ;) Kdyby to bylo aspoň dřevěný tak to vydrží dýl a ještě s tím člověk zatopí :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Světe div se, už jsou to 4 měsíce, co spolu cestujeme, baterka vydrží dýl a dýl, a známky poškození jsou nulové... ťuk ťuk.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen ten prach je všude...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nula? Já ti teda nevím jestli jsi měl v ruce něco kvalitnějšího... Každopádně pokud bych Y580 měl srovnat s ne moc kvalitním Asusím G53 nebo G73 tak je to Lenovo měkčí. Na XPS nebo srovnatelnou 15" Latituda E6400 to nemá vůbec (stáří cca 4 roky, denně v provozu, třetí baterka)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ty malý vydrží hlavně díky tomu, že nemají dlouhé plochy. Fujitsu byly tenkrát navíc s výborným poměrem výkon/cena (zase bych jim vytkl recovery které fungovalo jen jednou, navíc přemazávalo i D:éčko). ProBooky taky nic moc, spíš designovka (ty pseudohliníkové)...

50k nestál ani ten Latitude ani XPS (promo verze, "plná nálož" stála 35k s bt myšákem, cd s os, senheiser sluchátky, žije dokonce s původní baterkou). Precision je spíš workstation než notes na přenášení. Každopádně souhlas s těma plasťákama, ale "daleko" bych fakt netvrdil, vyrábí se to v Compalu stejně jako ty Acery ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela velkou částí těla jsemna Zemi :)

Zláleží, k čemu přirovnáváš. Vezmeme-li v potaz jen hardware momentálně dostupný v noteboocích, je v tomhle Lenovu vlastně to nejlepší, co by být mohlo. Dobře, teď už na trh nakukuje i GTX680M, stále ale vyjma jednoho paskvilu MSI vychází od 45K výš.

A snad nechceš říct, že HP Elitebook 8750w není plnohodnotný workstation?

O XPS 1330 asi netřeba mluvit - není těžké peníze ušetřené za "žádnou" grafiku investovat do kvality. Neříkám, že je tohle Lenovo nějak extra pevné. Ale patří k nadprůměru a navíc disponuje brutálním hardwarem. Podobně, jak XPS jsou na tom Thinkpady..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,
stále si z recenze a komentářů nejsem jistý, zda lze zaměnit dodávaný mSata SSD disk za standardní 2.5" SSD disk. Mám k dispozici Kingston SSDNow V+200 o velikosti 120GB a chtěl bych ho při koupi okamžitě vložit místo stávajícího 32GB bez jakéhokoliv pájení.
Z té recenze mi to vyznívá jako že ano, ale chtěl bych to potvrdit.
Díky!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pokud víš, jak vypadá mSata SSD, mělo by ti to být jasné hned, v opačném případě využij google. Samozřejmě kalsický 2,5" disk narveš do pozice, kde je teď 2,5" disk - konkrétně tam je ten terabajťák. Do mSata pozice dostaneš pouze mSata disk... http://www.alza.cz/crucial-m4-128gb-d339222.htm

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, díky. Ten link mi pomohl. Já si původně našel ten Crucial M4 v tý 7mm verzi a to mě dovedlo na scestí :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.