CDR.cz - Vybráno z IT

Lenovo by příští měsíc mohlo představit první skládací mobil na světě

Společnost Lenovo uveřejnila na čínské sociální síti Weibo desetisekundové video skládacího telefonu s komentářem, odkazujícím se na říjen tohoto roku. Je proto možné, že bude představen oficiálně první skládací mobil na světě, a Lenovo tak předběhne Samsung.

V poslední době se na trhu se smarphony stále více skloňuje pojem skládací telefon. Nejeden výrobce již představil své záměry nebo dokonce naznačil blížící se představení. Mezi nejznámější reprezentanty této nově vznikající kategorie patří zajisté Samsung se svým chystaným modelem Galaxy X nebo Huawei. Další, kdo se do tohoto seznamu chce zařadit, je čínský výrobce mobilních telefonů Lenovo.

Lenovo již v červnu 2016 předestřelo jakousi předlohu nebo spíše dlouhodobý záměr vytvořit skládací smartphone. I přes to však tato značka nebyla se skládacími mobily příliš spojována. Možná za to může fakt, že Lenovo o této záležitosti téměř mlčí, a to již více než dva roky. Na čínské sociální síti Weibo se však nedávno objevilo krátké desetisekundové video, které dává svitnout naději. 

Ať už se skutečně chystá představení prvního skládacího telefonu na světě nebo se jen Lenovo pochlubí svými novinkami, je již jisté, že se strhne velký souboj o prvenství i o celkovou přízeň uživatelů. První totiž nutně neznamená nejúspěšnější. Na to jak to celé dopadne, si budeme muset ještě chvíli počkat.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Lenovo by příští měsíc mohlo představit první skládací mobil na světě

Žádné komentáře.