CDR.cz - Vybráno z IT

Potvrzeno: Obří telefon LG G Pro 2 už za měsíc! Vlajková loď LG G3 v květnu

Jihokorejské LG potvrdilo představení nového nástupce telefonu LG Optimus G Pro. Spatříme jej už v únoru na MWC a kromě šestipalcového FullHD displeje nabídne i nejnovější Android (KitKat).

LG se v loňském roce docela utrhlo ze řetězu. Představilo nejen 5,5“ smartphone Optimus G Pro nebo vlajkovou loď LG G2 s mechanickými tlačítky na zádech, ale i jeden z prvních prohnutých telefonů LG G Flex s pružnou konstrukcí i displejem (jeho prodej bude zanedlouho zahájen i v České republice). Ani v tomto roce by ale neměli spotřebitelé jihokorejského giganta strádat, už víme kdy budou představeny první dva letošní smartphony.

Nástupce současného telefonu LG Optimus G Pro bude podle oficiální zprávy představen už koncem února, přímo na kongresu MWC (Mobile World Congres) v Barceloně. Ten bude zahájen dne 24. února a na jeho předchozím ročníku byl mimo jiné představen i současný model telefonu. Jeho nového bratříčka tedy spatříme přesně o rok později.

Současný vlajkový smartphone LG G2

Mimo samotného data představení ale nepadla téměř žádná informace o specifikacích telefonu, což je veliká škoda. Mnohé fanoušky androidích phabletů by jistě navnadily k většímu zájmu. Prozatím ale víme, že narozdíl od loňského modelu s 5,5“ displejem bude jeho nástupce obdařen bezmála šestipalcovým panelem s FullHD rozlišením, což odpovídá obrazové jemnosti 367ppi. Obří displej pak bude prostředníkem mezi uživatelem a nejnovějším Androidem 4.4 od Googlu. Pohonnou jednotkou by měl být podle všeho čtyřjádrový Snapdragon 800 po boku s 3GB operační pamětí, ovšem tyto informace jsou prozatím jen spekulativní, byť se objevily již několikrát u rozličných zdrojů.

 

Prohnutý telefon LG G Flex

Kromě nového telefonu LG G Pro 2 (označení Optimus už tedy zcela vymizelo) se ale můžeme těšit i na vlajkový smartphone LG G3. Ten byl měl být takticky uveden několik měsíců po kongresu MWC, s největší pravděpodobností během května nebo června. Ani u tohoto telefonu ale neznáme takřka žádné jisté specifikace. Jeho displej bude pravděpodobně nafouknut na 5,5“ a zobrazovat by měl rozlišení 1440 x 2560, což odpovídá jemnosti obdivuhodných 534ppi. Otázkou se ale nabízí, zda naše oko ještě dokáže nějaké to zlepšení v jemnosti obrazu rozeznat - ani u současných FullHD displejů už nemáme většinou šanci spatřit mřížku mezi jedotlivými pixely. Někteří si také šuškají o osmijádrovém procesoru nebo 16Mpix fotoaparátu.

LG prozatím strategicky mlčí a více specifikací odhalí až při samotném představení obou telefonů, případně jen těsně před nimi. Smartphonu LG G Pro 2 se ale dočkáme už za necelý měsíc a kromě něj bude na kongresu MWC v Barceloně představeno mnoho novinek od různých světových výrobců, například konkurenčního Samsungu. Ten by měl odhalit i první zařízení s operačním systémem Tizen.

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Potvrzeno: Obří telefon LG G Pro 2 už za měsíc! Vlajková loď LG G3 v květnu

Žádné komentáře.