CDR.cz - Vybráno z IT

LG Optimus G2 – jak bude vypadat nová vlajková loď LG a kdy přijde na trh?

LG Optimus G2 - img7
O tomto očekávaném smartphonu koluje mnoho nepotvrzených informací a k dispozici jsou už také uniklé fotografie či první video, na kterém je předveden telefon i jeho uživatelské prostředí. Shrneme si tedy vše podstatné, co o telefonu víme.

Současnou vlajkovou lodí jihokorejského výrobce LG je na tuzemském trhu zhruba rok starý telefon Optimus G, který už ale svoji výbavou docela zaostává nad špičkovými konkurenčními smartphony. Je zde také novější model LG Optimus G Pro, jehož představení jsme vám přinesli už v únoru - na českém trhu se ale bohužel neprodává. Mnoho z nás tedy s napětím čeká na uvedení nové vlajkové lodi s názvem Optimus G2, kterého bychom se měli dočkat zhruba za měsíc. (Objevují se také zvěsti, že už neponese označení Optimus, ale jednoduše „LG G2“, což ale vypadá na pohled trochu divně).

LG Optimus G2 - img5

Samotné LG zveřejnilo o tomto připravovaném telefonu minimum informací a jak už to tak bývá, internetem začalo kolovat mnoho nepotvrzených technických specifikací. Některé se ale časem vytratily, jelikož spousta z nich neodpovídala uniklým fotografiím, které telefon zachycují v plné své kráse. Nyní už nezbývá ani měsíc do oficiálního představení Optimus G2 v New Yorku a tak si shrneme vše, co víme, o čem se šušká a co bychom mohli od telefonu očekávat.

LG Optimus G2 - img1LG Optimus G2 - img6

Na první pohled si lze všimnout příjemně velkého displeje, který sahá od okraje k okraji a celkově tak telefon připomíná spíše smartphone Nexus 4 než svého předchůdce Optimus G. Displej by měl disponovat velikostí 5,2" a velmi jemným (423 ppi) rozlišením 1920 x 1080, neboli FullHD. Jeho typ pak bude nejspíše Super AMOLED. Nově zde nenalezneme žádné mechanické tlačítko pro návrat na domovskou obrazovku pod displejem a spolehnout se tak musíme pouze na softwarová tlačítka systému Android - ten bude samozřejmě v nejnovější verzi 4.2.2 Jelly Bean a ponese nadstavbu v podobě uživatelského prostředí od LG.

LG Optimus G2 - img3LG Optimus G2 - img4LG Optimus G2 - img2

Na zádech telefonu ihned spatříme něco nečekaného – ovládání hlasitosti pod čočkou fotoaparátu. Těžko říci, jak praktické a pohodlné toto řešení nakonec bude, jelikož jsme zvyklí ovládat hlasitost reproduktoru na boku přístroje. Faktem ale naopak je, že při držení telefonu v jedné ruce se náš ukazovák nachází přibližně v těchto místech. Fotoaparát by měl podle všech informací pořizovat snímky v rozlišení 13 megapixelů a kromě přisvětlovací diody nabídne také optickou stabilizaci obrazu.

Co víme jistě je typ použitého procesoru, který potvrdilo samo LG. Bude jím výkonný čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 s taktem 2,3 GHz a doprovázet by ho měla operační paměť o velikosti 2 GB. Grafickým čipem bude nejspíše nový Adreno 330.

Co lze ještě z uniklých fotografií vyčíst, je, že spodní hrana telefonu nabídne jak MicroUSB konektor pro nabíjení, tak i audio výstup na sluchátkový jack. Aby toho ale nebylo málo, oba konektory doplní ještě dvojice hlasitých stereo reproduktorů – to vše na jedné hraně telefonu. Zajímala by nás také kapacita akumulátoru spolu s jeho výdrží a samozřejmě několik dalších specifikací týkajících se například konektivity. Žádné z nich ale bohužel zmiňovány nejsou a kompletní výbavu telefonu zveřejní LG nejspíše až po jeho samotném představení.

Operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean
Displej 5,2" (asi Super AMOLED), 423 ppi
Full HD 1920 x 1080 px
Procesor Qualcomm Snapdragon 800
2,3 GHz, čtyřjádrový
Grafický čip Adreno 330
Operační paměť 2 GB
Fotoaparát 13 Mpx, LED, optická stabilizace obrazu
Audio Stereo reproduktory
3,5mm jack

Oficiální představení této novinky se bude konat 7. srpna v New Yorku, tou dobou by měl přístroj dorazit na americký trh. Kdy by se mohl objevit na ostaních světových trzích včetně toho tuzemského ale zatím není známo.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LG Optimus G2 – jak bude vypadat nová vlajková loď LG a kdy přijde na trh?

Žádné komentáře.