CDR.cz - Vybráno z IT

LG se chystá opustit trh s mobilními telefony, nezvládá konkurenci a stagnuje

Společnost LG, resp. její divize na výrobu mobilních telefonů, se již několik posledních let vyskytuje v červených číslech. I když vedení společnosti popíralo zavření této divize, nedávno rozeslalo svým jihokorejským zaměstnancům dopis informující o jejím zavření.

Zdroj

Společnost LG jihokorejská společnost založená již v roce 1947 a v našich končinách je známá hlavně jako výrobce televizí, displejů a mobilních telefonů. A právě v divizi na výrobu mobilních telefonů se jim již několik posledních let nedaří vymanit se z červených čísel. LG se snažilo toto odvětví nějakým způsobem vzkřísit, ať už cíleným marketingem nebo nabídkou nových inovativních produktů tipu LG Wing.

Všechny tyto faktory pomohly k šíření zpráv o konci společnosti LG v oblasti mobilních telefonů. Zástupci společnosti LG však všechny tyto fámy popírali s tím, že jde o nepodložené lži. Nyní však vedení otočilo a oficiálně informovalo své jihokorejské zaměstnance o chystaném ukončení divize na výrobu mobilních telefonů.

Zdroj

V dopise zaměstnancům mělo vedení společnosti popisovat daleko dravější konkurenci a že to je ten bod, kdy je nutné učinit to správné rozhodnutí vzhledem ke konkurenceschopnosti. Dále společnost LG ubezpečuje své zaměstnance, že nehodlá propouštět a všichni zaměstnanci zůstanou na svých místech.

Veřejně pak toto rozhodnutí oznámí ještě do konce tohoto měsíce. Spolu s informací o ukončení výroby dalo vedení společnosti pokyn svým zaměstnancům k zastavení veškerého vývoje s výjimkou Projektu I, což je krycí název pro nový rolovací smartphone LG.

Společnost se tak dostává do paradoxní situace, kdy na jednu stranu chce ukončit celou divizi a vzdát se; a na druhou stranu zjevně vkládá poslední naděje do nového smartphonu. Zdá se tak, že nic ještě není definitivně rozhodnuto.

Diskuse ke článku LG se chystá opustit trh s mobilními telefony, nezvládá konkurenci a stagnuje

Žádné komentáře.