CDR.cz - Vybráno z IT

LG Stylus 2 aneb takto bude vypadat nástupce původního LG G4 Stylus

Lg Stylus 2 1
Tímto tempem nám LG představí vše ještě dřív, než vůbec MWC v Barceloně začne. Doufejme, že si nechává nějaké eso v rukávu.

Zatím to ale vypadá, že oproti svému předchůdci LG G4 Stylus toho moc nového nepřinese. Srdcem LG Stylus 2 bude čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz. Dost možná tedy stejný Qualcomm Snapdragon 410, který byl i v předchůdci. Dočkali jsme se však nárůstu RAM o celých 512 MB, celkem tedy 1,5 GB RAM, a 16 GB ROM, což je dvojnásobek místa pro vaše data. Pro další rozšíření lze opět použít slot pro microSD - zde však LG nezveřejnilo informaci, jaká je maximální velikost podporované karty. (U LG G4 Stylus to bylo 32 GB.)

Lg G 4 StylusLg G 4 Stylus 0

Nějaké to drobné zlepšení přišlo i v podobě 12MPix zadní čočky a 8Mpix přední. (Předchozí model měl pro srovnání 8Mpix zadní a 5MPix přední fotoaparát.) Displej zůstal stejný, tedy 5,7" HD (in-cell touch) displej s rozlišením 1280 x 720 px. O výdrž by se pak měla postarat 3 000mAh vyjmutelná baterie.

Samotný stylus je stále možné zasunout do telefonu, zde však LG informuje, že telefon pozná, zda je stylus vytažený nebo schovaný, resp. po vytažení stylus vám smartphone ihned otevře nabídku Pen Pop, která nabídne Pop Menu a Pop Scanner, tedy výhradní aplikace pro používání stylusu. Pokud bude telefon delší dobu stylus postrádat – tedy že nebude používán a zasunut v těle přístroje, tak na to uživatele upozorní. Měla by to být jedna z funkcí, která by měla pomoci zabránit nemilé ztrátě stylusu.

Lg Stylus 2 2

Jedním z lákadel mohou být rozměry telefonu: 155 x 79,6 x 7,4 mm s váhou 145 gramů. (Oproti předchozí verzi telefon značně zhubl.) LG Stylus 2 bude mít již v základu předinstalovaný Android 6.0 Marshmallow a k dostání bude v titanové (šedé), bílé a hnědé barvě.

Dle slov presidenta a CEO LG  Juna Cho LG Stylus 2 nabízí velký displej prémiového velkého telefonu se stylusem a zároveň cenu odpovídající střední třídě. Cena zatím sice nebyla přesně stanovena, ale dle cen předchozího modelu můžeme očekávat skutečně cenu odpovídající telefonům střední třidy s tím, že u LG je zvykem, že cena nabízených telefonů do půl roka postupně klesá.

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2, 3

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LG Stylus 2 aneb takto bude vypadat nástupce původního LG G4 Stylus

Žádné komentáře.