CDR.cz - Vybráno z IT

Pryč s kabely, přenášejme s Logitech zvuk bezdrátově

Logitech Wireless Music Adapter for Bluetooth
Už se vám to určitě taky stalo: v mobilu nastavíte náhodné přehrávání, připojíte k hifi soupravě a odcházíte z dosahu tlačítek. Jste v jiné místnosti, když začne hrát hudba, kterou zrovna nechcete slyšet, a vy tak musíte utíkat zpět. Málokdo má pak dálkové ovládání od mobilu. Logitech tedy přišel s lékem...

Tím je Logitech Wireless Music Adapter for Bluetooth, který – jak už název napovídá – udělá díky technologii bluetooth dálkové ovládání přímo z vašeho mobilu. Ke kouzelné krabičce připojíte reprobedny, přes bluetooth spojíte s mobilem nebo notebookem, pustíte hudbu, mobil dáte do kapsy a odcházíte dělat své. V případě potřeby máte vše ihned po ruce, můžete měnit skladby klidně z maštale. 

Integrované reproduktory v mobilu, smartphonu, tabletu nebo notebooku jsou obvykle katastrofální, jen v málo případech produkují alespoň věrohodný zvuk. Připojovat stále kabel je ale nejen otravné, nýbrž i pohybově limitující. Bezdrátové technologie jsou náš přítel.

Kouzelná krabička od Logitech má oba očekávané výstupy – jack i RCA cinche ve stereo verzi. Více nemá stejně smysl, snad veškerá hudba je dnes ve formátu stereo, zbytek si přelouská vlastní logika reproduktorů (v případě prostorových). Otázkou je, zda jsou oba výstupy aktivní zároveň - to bohužel nemohu potvrdit ani vyvrátit, produkt jsem paradoxně nenašel na oficiálních stránkách Logitechu. Zjištění by ale bylo nezajímavé, málokdo by asi použil dvě různé reprosoustavy najednou.

Logitech Wireless Music Adapter for Bluetooth bottom

Smyslem krabičky, která je v elegantním leskle černém designu, není ale pouze hudba, nýbrž i audio z filmů, které můžete sledovat na svém notebooku či tabletu, a zvuk poslouchat z kvalitnějšího zdroje. Tato kombinace však dává smysl pouze v případě, že nemáte televizi, ke které by navíc byly reproduktory stejně připojeny.

Škoda také, že pro účely filmů neumí Logitech Wireless Music Adapter prostorový zvuk. Zde by nám mohla suplovat technologie Intel WiDi, která vede bezdrátově obraz i zvuk, v takové chvíli bychom už krabičku od Logitechu nepotřebovali. WiDi by ale zase přineslo velké zpoždění mezi zdrojem a cílem, což není vhodné pro některé aplikace. Lepší technologie přenosu bezdrátového obrazu však není, a jestli má k televizi vést z notebooku jeden nebo dva kabely už je vcelku jedno.

Cena tohoto kousku není nikterak přehnaná, v obchodech se dá sehnat již od 570 korun s DPH.


Reklama
Logitech Wireless Music Adapter for Bluetooth
Logitech Wireless Music Adapter for Bluetooth
(Bezdrátový audio vysílač)
Cena: 599,00 CZK*
Acer LCD G226HQLBbd
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview na softcom.cz

Tomáš Bohuněk

Student informatiky, samouk v oblasti PC hardwaru a 3D grafiky, znalec aut a milovník dynamické jízdy.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pryč s kabely, přenášejme s Logitech zvuk bezdrátově

Pondělí, 18 Červen 2012 - 16:56 | besik33 | Taky mam spatnou zkusenost s bluetoth prenosem. K...
Čtvrtek, 14 Červen 2012 - 18:01 | ZdenekJi | No tak dost, ten FB banner zakazuji v Adblocku.
Čtvrtek, 14 Červen 2012 - 16:38 | JoHnY3 | Dobre encodovanou MP3 192+ nepodcenovat, pro...
Čtvrtek, 14 Červen 2012 - 15:15 | Tomáš Bohuněk | Tak určitě, profesionál si potrpí na měděnou...
Čtvrtek, 14 Červen 2012 - 14:35 | depressya | osobne...ak chcem pocuvat audio, tak ho pocuvam...
Čtvrtek, 14 Červen 2012 - 09:20 | HEC | Takovýchhle BT audio přijímačů se prodává spousty...

Zobrazit diskusi