CDR.cz - Vybráno z IT

Externí a miniaturní čtečka MicroSD karet pro zařízení s Androidem

Mini MicroSD Reader - úvodní foto
Mini MicroSD Reader je levným řešením pro majitele smartphonů či tabletů s Androidem, kterým chybí integrovaný slot na paměťovou kartu. Čtečka se připojuje skrze MicroUSB a má velmi malé rozměry.

Mohlo by se zdát, že už je dnes slot na paměťové karty standardem a každý chytrý telefon či tablet má možnost rozšíření uživatelského úložiště paměťovou kartou. To ale není až taková pravda. Stále nalezneme na trhu mnoho zařízení, která tuto možnost postrádají a u kterých se musíme spokojit pouze s integrovanou pamětí v přístroji. Na velkém množství z nich běží i operační systém Android, a právě těm by měla tato čtečka pomoci.

Realizace Mini MicroSD Readeru vznikla pod záštitou společnosti Kickstarter, která umožňuje získat finanční prostředky zajímavým projektům. Podporovat by ji pak měla většina novějších zařízení s operačním systémem Android, ale rozhodně ne všechna. Jedním z telefonů, na kterém čtečku "nerozchodíte", je i Nexus 4 od LG a v dohledné době to prý ani v plánu není. Na ostatních Nexus zařízeních čtečku využijete, budete ale muset rootnout telefon či tablet softwarem třetí strany. Plnou podporu naopak přinesou chytré telefony a tablety Samsungu, Motoroly, HTC a také tablet Kindle Fire, pro který je původně určena.

Mini MicroSD Reader - vznikMini MicroSD Reader - v telefonu

Čtečka smlsne paměťové karty typu MicroSD, SDHC a SDXC. Jejich kapacita může být maximálně 64 GB. Přesné rozměry krabičky se mi sice najít nepodařilo, podle snímků je ale velká přibližně jako naše pětikoruna a paměťová karta se do ní zasune z boku. Připojuje se k telefonu skrze konektor MicroUSB a poutko na jednom z rohů (například pro zavěšení na klíče) usnadní její následné hledání. Stejně jako u většiny flash disků je i zde indikátor konektivity v podobě blikající modré diody u konektoru.

Mini MicroSD Reader - velikost

Mini Micro SD Reader stojí 12 dolarů, tedy asi 230 korun, a dostupnost čtečky je plánována na letošní červenec. Nabízet ji pak bude nejspíše i samotný Amazon.

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Externí a miniaturní čtečka MicroSD karet pro zařízení s Androidem

Žádné komentáře.