CDR.cz - Vybráno z IT

Motorola Moto X: Necelých pět palců barevného nadělení

motorola moto x
Společnost Motorola dne 1. srpna oficiálně představila svou novou vlajkovou loď smartphone Moto X. Jedná se o vůbec první zařízení, jež bylo navrženo Googlem po akvizici Motoroly. Výbava příliš nenadchne, ale barevných variant je nepočítaně.

Co tedy můžeme od nového smartphonu očekávat? Motorola Moto X je vybavena aktivním 4,7" AMOLED displejem s rozlišením 720p a operačním systémem Android 4.2.2 Jelly Bean s absencí jakékoliv nadstavby. (Pod pojmem aktivní displej si v tomto případě představte zobrazení notifikací na obrazovce, i když telefon "spí" - zobrazení upozornění jen na části obrazovky.) Poháněna bude dvoujádrovým procesorem Snapdragon S4 Pro s taktem 1,7 GHz. K dostání bude s vnitřní pamětí o kapacitě 16 nebo 32 GB (slot chybí). Paměť RAM činí 2 GB.

motorola moto x barvy1

Telefon umí pořizovat 10Mpix snímky díky fotoaparátu s technologií Clear Pixel. Videa bude možné nahrávat ve kvalitě 1080p při 30 snímcích za sekundu. Přední kamera má 2 Mpix a dokáže zachytit fotografie taktéž v rozlišení 1080p. Na plně nabitou baterii s kapacitou 2200 mAh má vydržet údajně jeden celý den běžného používání. Nechybí ani další standardní funkce, jako je Bluetooth 4.0, WiFi nebo podpora 4G sítí. Mimoto nabídne telefon i podporu pro různá ovládací gesta, případně i hlasové ovládání pro vybrané úlohy telefonu.

motorola moto x barvy

Rozměry přistroje jsou 129,3 x 65,3 x 5,6 mm a hmotnost 130 gramů, přičemž kvůli odlišnému zadnímu krytu se může tloušťka zvětšit až na 10,4 mm. Přední i zadní kryt si můžete navrhnout dle vlastních představ včetně barev jednotlivých tlačítek. (Z toho také usuzujeme, že nebude možné po čase kryt vyměnit - individualita výroby.)

Výrobce udává, že existuje 2000 barevných kombinací. Nejprve budou k dispozici plastové kryty, ale ve čtvrtém kvartálu 2013 budou k dostání dokonce kryty ze dřeva. Na zadní stranu si navíc budete moci nechat vyrýt vlastní vzkaz nebo věnování.

motorola moto x drevo

Motorola Moto X se dle výrobce začne prodávat v Americe, Kanadě a Latinské Americe někdy na přelomu srpna a září s cenovkou začínající na 199 dolarech (přibližně 3900 korun), pokud se upíšete dvouletou smlouvou k danému americkému mobilnímu operátorovi. O volném prodeji (kde odhadujeme cenu dvojnásobnou) zatím nepadla žádná informace, natož zpráva o oficiální evropské distribuci.

Operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean
Displej 4,7" AMOLED
1280x720 pixelů
Procesor Snapdragon S4 Pro
1,7 GHz, dvoujádrový
Operační paměť 2 GB
Úložiště 16 nebo 32 GB
+ 50 GB Google Drive cloud
Fotoaparát Zadní - 10 Mpix, LED, FullHD video
Přední - 2 Mpix
Konektivita GSM/GPRS/EDGE, UMTS/HSPA+
CDMA/EVDO Rev A
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.0 LE EDR
LTE
Akumulátor 2200 mAh
Rozměry 129,3 x 65,3 x 5,6 mm (tloušťka až 10,4 mm)
Hmotnost 130 g

Aby se chytrému telefonu dostalo dostatečné pozornosti, před několika týdny se s ním nechal vyfotografovat samotný Eric Schmidt, ředitel společnosti Google. Nový model měl rovněž netradiční reklamní kampaň, která záhadně poukazovala na možné představení právě dne 1. 8. 2013.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Motorola Moto X: Necelých pět palců barevného nadělení

Neděle, 4 Srpen 2013 - 23:44 | corwin78 | Moto X se bude prodávat pouze v USA, což mě...

Zobrazit diskusi