CDR.cz - Vybráno z IT

MSI Wind Box: Elegantní Mini PC s Windows 8 a HD grafikou

MSI Wind Box - předek
Výrobce počítačů MSI přichází s novým následovníkem rok starého modelu mini počítače s názvem Wind Box. Ten pak díky obstojnému hardwaru a video výstupům nabídne využití například jako HTPC k televizi.

Tento elegantní vertikální počítač s malými rozměry přišel na trh zhruba v polovině loňského roku pod názvem MSI Wind Box DC100. Jeho tělem je oválná a štíhlá krabička tvořena kombinací bílého a černého plastu, následně zasazena do podpěrné nohy, která ho drží v poměrně dost nakloněné poloze. Na boku samozřejmě nechybí perforovaný nápis MSI a na jednom z horních rohů i mechanické zapínací tlačítko. Jak na zadní straně, tak i vpředu, nabídne Wind Box několik snadno přístupných konektorů, což vám pak usnadní připojení flash disku či jiných zařízení. To se týká i čtečky paměťových karet, jejíž slot je umístěn na horní straně počítače vedle výdechu (nejspíše aktivního) chlazení.

MSI Wind Box - popisky

Dnes představovaný Wind Box DC110 je vzhledově zcela srovnatelný s výše popisovaným starším modelem a jeho hardwarová výbava je také velmi podobná. Změny se dočkal pouze chipset, který byl u staršího modelu od AMD a nyní je jeho výrobcem Intel. Platforma operačního systému zůstala stejná, povýšila jen na nové Windows 8. I v tomto případě ale spadá hardware do kategorie střední třídy a proto nemůžeme od tohoto malého počítače čekat vysoký výkon, například pro hraní náročnějších počítačových her. Poslouží spíše jako desktopový počítač pro nenáročného uživatele, server s nepřetržitým chodem 24/7 nebo jako elegantní HTPC k vaší televizi v obývacím pokoji. V souvislosti s tím pak potěší jistě i příkon přívětivých 40 Wattů.

Pod slupkou Wind Boxu tepe dvoujádrový mobilní procesor Intel Celeron 847 taktovaný na frekvenci 1,1 GHz na jádro. O dostatečný grafický výkon, nabízející video výstup ve FullHD kvalitě, se stará Intel HD grafika. Velikost operační paměti typu DDR3 zůstává na 2 GB v jednom slotě, vyměnit si ji ale můžete za 4 GB. Větší velikosti se nedočkala ani paměť uživatelská, kterou zajišťuje 2,5“ pevný disk s kapacitou 320 GB.

MSI Wind Box - předek MSI Wind Box - záda

Na zadní straně počítače nalezneme převážnou většinu jím nabízených konektorů pro připojení periferií a externích zařízení. Patří mezi ně dvojice USB 2.0 portů, grafické výstupy VGA a HDMI pro připojení obrazovky či televize, dále pak ještě síťová Ethernet zdířka a audio konektory - jack 3,5 mm a S/PDIF. Nechybí samozřejmě ani konektor napájení ze sítě.

Přední a zároveň viditelná strana Wind Boxu nabízí čtveřici USB 2.0 portů a audio konektory sluchátek a mikrofonu. Na jejím spodním okraji už jen poblikávají dvě klasické indikační diody zapnutí a činnosti disku. K internetovému připojení pak neslouží jen zdířka na RJ45, ale i bezdrátová Wi-Fi, která je ve výbavě také.

MSI Wind Box - horní pohled

Celé zařízení váží 830 gramů a jeho rozměry jsou 19,2 x 15,1 x 3,5 centimetru. Počítač navíc stojí vertikálně, čímž zabere opravdu málo místa na vašem pracovním či televizním stolku a jistě zaujme i svým líbivým a moderním casem.

MSI Wind Box DC110 je už teď dostupný na německém trhu za cenu 400 Euro, což je v přepočtu zhruba 10 tisíc korun. Již v brzké době se ale objeví i v ostatních zemích Evropy a to nejspíše i v tuzemsku, jelikož je na našem trhu i jeho starší model.
 

Operační systém Windows 8
Procesor Intel Celeron 847, 1.1 GHz, dvoujádrový
Chipset Intel NM70
Grafická karta Intel HD, integrovaná
Úložiště 320 GB, 2.5" HDD, 5400 otáček/min
Konektivita Wi-Fi 802.11 b/g/n
6x USB 2.0
VGA
HDMI
Čtečka paměťových karet
Ethernet (gigabit)
Audio 2x 3,5 mm jack - sluchátka
1x 3,5 mm jack - mikrofon
S/PDIF
Rozměry 19,2 x 15,1 x 3,5 cm
Hmotnost 830 gramů
Cena asi 10 000 Kč

 

Tagy: 
Zdroje: 

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku MSI Wind Box: Elegantní Mini PC s Windows 8 a HD grafikou

Žádné komentáře.