CDR.cz - Vybráno z IT

Nabíjecí pouzdro se může vznítit, vzkazuje Humane

Zdroj: Shuttestock

Společnost Humane čelí dalším problémům po vlně negativních recenzí svého kdysi populárního AI Pin. Tentokrát varuje uživatele před používáním nabíjecího pouzdra zařízení kvůli možnému riziku požární bezpečnosti.

Humane neuvedl, zda problém s nabíjením způsobil skutečný požár, ale důkladné vyšetřování potvrdilo, že některé baterie od tohoto dodavatele nesplňují standardy kvality a mohou být nebezpečné. V důsledku toho Humane okamžitě přestala spolupracovat s tímto dodavatelem a zahájila hledání nového, spolehlivějšího dodavatele.

Společnost varuje uživatele, aby okamžitě přestali používat nabíjecí pouzdro. Ostatní příslušenství pro nabíjení, včetně zesilovače baterie a nabíjecí podložky, zůstávají bezpečné, protože jejich baterie pocházejí od jiných dodavatelů.

Pro uklidnění zákazníků a jako gesto dobré vůle nabízí Humane dva měsíce předplatného zdarma. Zda budou nabíjecí pouzdra stažena z trhu nebo vyměněna, zatím není jasné. Na další informace od společnosti se stále čeká.

Znění e-mailu obsahovalo následující upozornění: „Z velké opatrnosti vás dnes žádáme, abyste okamžitě přestali používat a nabíjet příslušenství nabíjecího pouzdra kvůli problému s některými bateriovými články pro příslušenství nabíjecího pouzdra."

Zdroj: Shutterstock

Humane uvedla, že problém se objevil po jedné zprávě o potížích při použití USB-C kabelu a napájecího zdroje od třetí strany. Dodavatel baterií již nesplňuje standardy kvality společnosti a některé bateriové články mohou představovat riziko požáru.

Ačkoli se jedná o problém pouze s nabíjecím pouzdrem, je důležité zdůraznit, že ostatní produkty Humane, jako AI Pin, Battery Booster a Charge Pad, jsou bezpečné pro používání. Baterie těchto produktů pocházejí od jiných, důvěryhodných dodavatelů.

Společnost v současnosti pracuje na identifikaci nového dodavatele baterií, aby se vyhnula dalším problémům a udržela vysokou kvalitu svých produktů.

Diskuse ke článku Nabíjecí pouzdro se může vznítit, vzkazuje Humane

Žádné komentáře.