CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nasazení ruských pozemních bojových dronů v Sýrii skončilo totálním fiaskem

Tak to je hezké "defense blog". má nadpis mírné nedostatky v textu píše o kritických nedostatcích popsaných ministrem obrany a tady z toho už mají rovnou fiasko...
Mimochodem kdo je to ten nezávislý defense blog, nikde nemůžu najít autory, jeho financování, ani jiný kontakt než email, jediné co jsme našel že je převážně čtený v USA a tvrdí o sobě že je profesionélní a neutrální.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mírné nedostatky ...

Pokud s tím mini-tankem ztratím spojení na hodinu a půl a nemá nějaký záložní systém, aby se o sebe autonomně v tom mezičase postaral sám (a nebudou poblíž spojenecké jednotky), tak se může stát, že ho v Sýrii za tu dobu islámisté a povstalci rozeberou do posledního šroubku.

Nakonec sami Rusové vyvodili závěr z nasazení těch mini-tanků v Sýrii, že v nejbližších 10 až 15 letech bojové robotické komplexy (tak nazývají Uran-9) nebudou schopny plnit úkoly v podmínkách bojových akcí.

Co ale nevíme je to, jestli náhodou povstalci a islámisté nenasadili v té oblasti nějaké prostředky radioelektronického boje. Rušení ve formě REB prostředků a stínění signálu budovami mohla být pro Urany-9 osudná kombinace.

Podle mě jsou budoucnost v té oblasti pozemních bojových dronů plně autonomní robotické prostředky, které vůbec nebude možné ovládat bezdrátově. prostě voják k němu napíchne kabel, zadá cíl mise a zase kabel odpojí a pošle ho splnit misi. Např. dojdi k cíli a znič ho, cokoliv tě bude po cestě ohrožovat eliminuj. Nikdo takový stroj nehackne bezdrátově, jedině že by ho dočasně vyřadil a pomocí kabelu ho sám přeprogramoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On píše o tom, že na ich stránke nie je uvedený žiaden autor a ani z kadiaľ čerpajú informácie, ani kde sídlia. Len jeden email na reklamu je s príponou .fr
Ono je otázka, či vôbec niečo také Rusi v Sýrií použili.

Hociaký príbeh im môžete napísať i vy a zverejnia ho:
Do you have a lead on a good story? Did you witness something happen? If so, we want to know about it. Send us your stories, pictures, and videos.

Otázka je, či to čo zverejnili je realita, alebo len nejaká "story" na pobavenie.
Vcelku pochybujem, že by Rusko nakúpilo niečo, čo má problémy komunikovať (miest na testovanie v Rusku je habadej vo všetkých prírodných pásmach) a ešte by to nasadili do ostrého boja a ohrozili tým aj svojich vojakov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo to bude moc chytré zadat ůkol stroji že má zničit cíl někde a vše cestou eliminovat bez možnosti útok zrušit to tak zadáš cíl a za 5 minut dostaneš hlášení že do míst cíle přesunuli tvoje zajatce no to bude sranda... :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro ruskou doktrínu to na problem nevypadá ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ruskou doktrínu? Ono něco takového existuje? Nebo je to jen propagandistický nesmysl?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Porodní bolesti . Dálkově ovládané budou ještě dlouho a bude to jedna ze základních podmínek úspěšného nasazení.
RC hračka s kanonem prostě ješte musí projít vývojem , aby dokázala vzdorovat reálnému nasazení v bojové situaci -prave k tomu tyhle testy byly a ze získaných zkušeností vzejde nový/upravený stroj ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.