CDR.cz - Vybráno z IT

Nová verze minipočítače o velikosti mobilu Kangaroo Plus posiluje i oslabuje

Kangaroo Mini Pc
Je tomu jen pár měsíců, co jsme vás informovali o minipočítačích Kangaroo od společnosti InFocus. Jak už tehdy výrobce avizoval, krátce po první verzi se prý můžeme těšit na jeho další výkonnější verzi. A svým slovům dostál. Jaký tedy ten nový "klokan" je?

Největší předností je stále velikost 80,5 x 124 x 12,9 mm, která se nezměnila. Ke krabičce stačí připojit pouze monitor či jiný výstup pro obraz (i tato verze umí skrze USB kabel s konektorem Lightning využít displej tabletů iPad nebo smartphonů iPhone jako dotykovou obrazovku) a máte plně funkční PC i nejen na cestách.

Ve své podstatě se z vybavenosti oproti původnímu Kangaroo ale nic nezměnilo, tedy kromě úložiště, které vzrostlo z 32GB eMMC na dvojnásobné 64GB eMMC, a poté také paměť RAM, která vzrostla taktéž na dvojnásobek, tedy na 4 GB LPDDR3.

Stále je možné připojit stejný dock, jako k původní variantě, díky kterému získáte HDMI port, další USB porty a power konektor, pomocí kterého můžete zařízení nabíjet i s připojeným dokem. Vestavěný akumulátor zvádne na plné nabití udržet minipočítač v provozu až prý čtyři hodiny.

Bohužel zásadním rozdílem mezi generacemi je fakt, že původní Kangaroo byl dodáván s předinstalovaným 64bit Windows 10 Home a to za cenu 99 dolarů, což odpovídá zhruba 2 500 Kč. Kangaroo Plus je dodáván bez předinstalovaného operačního systému a ještě za cenu 170 dolarů, tedy zhruba 4 250 Kč.

Pokud připočtete cenu za OS Windows, v případě že licenci nevlastníte, cena již nebude ve finále tak lákavá jako u původní generace. InFocus však v tomto směru dodává, že je možné na Kangaroo Plus nainstalovat jak operační systém Windows, tak i opensource Linux.

OSbez OS (podpora Windows 32/64 bit, Linux)
procesorIntel Atom x5-Z8500 2,24 GHz
grafický čipIntel Processor Graphics Gen8
RAM4 GB LPDDR3
paměť64 GB eMMC
konektivitaWi-Fi 802.11 a/c, Bluetooth 4.0
rozměry80,5 x 124 x 12,9 mm

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nová verze minipočítače o velikosti mobilu Kangaroo Plus posiluje i oslabuje

Čtvrtek, 4 Únor 2016 - 08:16 | George eLzyx | původní Kangaroo se mi líbilo natolik, že jsem si...

Zobrazit diskusi