CDR.cz - Vybráno z IT

Nové funkce AI ve Slacku: Automatizace práce a efektivnější komunikace

Zdroj: Shuttestock

Slack, populární obchodní chatovací aplikace, prošel další zásadní aktualizací, která přináší do svého ekosystému novinky založené na umělé inteligenci (AI). Společnost Salesforce, která stojí za touto platformou, se zaměřuje na zvýšení produktivity a zjednodušení každodenních pracovních činností, včetně přepisu rozhovorů, organizace poznámek a automatizace rutinních úkolů.

Klíčové funkce Slack AI

Jednou z hlavních novinek je Slack AI Huddle Notes. Tato funkce je navržena tak, aby zaznamenávala klíčové body a akce během hovorů a diskuzí, což uživatelům umožňuje lépe se soustředit na aktuální práci. Podobně jako předchozí verze Slack AI, která shrnovala hlavní body z kanálů, tato novinka umožňuje vytvářet přepisy a organizovat poznámky během reálných rozhovorů. Významným rozšířením této funkce je, že Slack AI dokáže zaznamenávat reálný zvuk z hovorů a automaticky generovat přepis, který je k dispozici pro všechny účastníky.

To přináší značnou výhodu pro týmy, kde ne všichni členové mohou být přítomni na každé schůzce. AI totiž umožňuje těm, kteří se schůzky nezúčastnili, prohlédnout si přepis a poznámky později. Také organizuje úkoly, soubory a citace do strukturovaných dokumentů, což zlepšuje přehlednost a přístupnost informací.

Umělá Inteligence ve vyhledávání a automatizaci

Další užitečnou funkcí je AI vyhledávání, které dokáže zobrazit výsledky nejen na základě zpráv v chatu, ale také souborů, dokumentů a aplikací připojených ke Slacku. Tato aktualizace je zaměřena na to, aby uživatelé snadněji našli informace, které potřebují, bez ohledu na to, zda jsou uložené přímo v Slacku, nebo propojené s externími službami, jako je Google Disk.

Zdroj: Shutterstock

Významnou novinkou je také AI Workflow Builder, který pomáhá automatizovat procesy. Bez nutnosti programování mohou uživatelé zadat jednoduchou výzvu, jako je například zaslání uvítací zprávy novým členům kanálu, a Slack AI tuto funkci vytvoří automaticky. Tím se výrazně šetří čas a zvyšuje efektivita týmu, protože rutinní úkoly jsou prováděny automaticky.

Šablony a vylepšená automatizace

V říjnu 2024 budou dostupné i šablony pro Slack, které budou předkonfigurované pro různé případy použití, například pro řízení projektů, sběr zpětné vazby nebo třídění žádostí o pomoc. Tyto šablony zjednodušují a urychlují nastavení Slacku pro specifické firemní potřeby, což umožňuje uživatelům soustředit se na důležitější úkoly.

Placený doplněk

Je třeba zmínit, že nové funkce Slack AI budou k dispozici jako placený doplněk pro všechny plány předplatného. To znamená, že uživatelé budou muset za tyto nové funkce zaplatit navíc k běžnému předplatnému Slacku.

Diskuse ke článku Nové funkce AI ve Slacku: Automatizace práce a efektivnější komunikace

Žádné komentáře.