CDR.cz - Vybráno z IT

Nový Apple iPad by mohl mít 12,9" displej s 4K rozlišením

prototypes-ipad-12-9
Není to poprvé, co se objevily zmínky o iPadech s většími obrazovkami. Údajně již existuje prototyp nového iPadu s jemnějším rozlišením 2K, který se má představit již v roce 2014.

Jak by se mohlo zdát, kalifornský gigant Apple se nesnaží vylepšovat pouze svůj chytrý telefon iPhone. I když v současné době pracuje na vývoji dvou nových iPhonů, z nichž jeden má mít zakřivený displej, rovněž plánuje vylepšit také svůj vedlejší produkt tablet iPad. Apple údajně testuje pět prototypů většího 12,9" iPadu s jemnějším displejem, jehož rozlišení dosahuje 2K.

12_9_ipad_ipads
Zdroj: MacRumors

Uniklé informace by měly pocházet přímo ze společnosti Foxconn, která Applu dodává většinu součástek pro jeho produkty. Podle dosavadních novinek, které zveřejnil čínský server Padnews.cn, mají první testovací panely připravovaného iPadu disponovat rozlišením 2K (2732 x 2048), avšak do prodeje by se měly dostat iPady s ještě většími panely, které nabídnou rozlišení až 4K. Výroba těchto panelů je prý v plném proudu, a tak se možná máme na co těšit.

Zpráva dále uvádí, že bychom se mohli prvního modelu iPad s 2K dočkat v první polovině příštího roku. iPad 4K by mohl následovat o několik měsíců později. Konkrétně by se tak mělo stát v dubnu a v říjnu 2014. Jelikož však Apple začal teprve před nedávnem prodávat pátou generaci svého tabletu s označením iPad Air, zřejmě to s představením další verze nebude tak horké. Nechme se překvapit.

12_9_ipad_macbook_air

Další detailnější informace včetně přesného rozlišení většího modelu, ceny nebo podporovaných funkcí nebyly zveřejněny. Stejně tak není skutečně jisté, zda bude větší 4K panel ve finále určen pro vylepšení tabletu nebo jej výrobce použije například na novou generaci notebooku Macbook Air. Možná jsou pravdivé obě možnosti.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nový Apple iPad by mohl mít 12,9" displej s 4K rozlišením

Pátek, 6 Prosinec 2013 - 16:26 | BTJ | Jak vidim ty bubliny, tak me napada, kde najimaji...

Zobrazit diskusi