CDR.cz - Vybráno z IT

MacBook Air s retinou? Třešnička na Jablku by měla přijít letos v Q3

mbook-air
Podle nového reportu by měl MacBook Air dostat ve své nové verzi pořádné lákadlo. Apple by přidal do svého portfolia další zařízení s retina displayem a zvýšil by hodnotu svému ultratenkému reprezentantovi.

Report ohlašující tuto novinku vydaly taiwanské noviny Economic Daily, které citují zdroj umístěný v dodavacím řetězci pro Apple. Údajně by měl nový Air přijít s retinou v obou variantách - tedy jak v klasické 13" verzi, tak v menším 11" provedení. Radikálně tak bude vylepšeno nativní rozlišení zařízení z aktuálních 1440x900.

screen

Můžeme toto vylepšení brát jako logický krok, protože MacBook Pro již retina displej obsahuje, stejně tak jako iPad, iPod Touch a iPhone. Apple tak rozšíří retinu i na menšího bratříčka. V poslední době Apple snížil cenu 256GB Airu o $100 na $1 400 v návaznosti na zlevnění retinového 13" MacBooku Pro na $1 500. Teoreticky bychom měli mít možnost sehnat Pro s retinou pod 30 000, ale náš Apple store ukazuje cenovku 38 999,-.

macbook-display-zoom

Apple může vylepšit i aktuální retiny, jiný report totiž slibuje v nové generaci iPadu GF2 displej, který nyní již obsahuje iPad mini. "Velký" iPad by tak mohl být ještě tenčí.

Apple MacBook Air 13" 128 GB SSD stojí k dnešnímu dni 31 490,- a můžeme cenu novinky s retinou, která by měla být vypuštěna do světa ve třetím čtvrtletí 2013, odhadnout na cca 39 000,-.

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku MacBook Air s retinou? Třešnička na Jablku by měla přijít letos v Q3

Sobota, 23 Únor 2013 - 21:59 | ptipi | Nedostatek výkonu pro hry opravdu není důvod...
Sobota, 23 Únor 2013 - 17:50 | Chroustostroj | Já myslím, že to ani není třeba. 13" air...

Zobrazit diskusi