CDR.cz - Vybráno z IT

Nový Samsung Galaxy S5 bude mít dvě verze - plastovou a kovovou

samsung Galaxy s5
Neuběhl ani rok a Samsung se chystá odhalit novou vlajkovou loď. Již teď to vypadá, že smartphone Galaxy S5 předčí svého předchůdce v mnoha směrech.

Aktuálně: Plnohodnotné preview Samsung Galaxy S5

Jak jsme vás již dříve informovali, Samsung se chystá představit nového nástupce modelu Samsung Galaxy S4 s pojmenováním Galaxy S5. Nejnovější informace naznačují, že se zařízení bude vyrábět hned ve dvou variantách s plastovým nebo kovovým tělem. Kovová verze má mít prohnutý AMOLED displej. Druhý plastový model má být cenově přívětivější, a proto bude o prohnutý displej ochuzen.

galaxy-s5-concept-1
Koncept nového Samsungu

Dle dřívějších spekulací by měl být nový model Galaxy S5 vybaven nejnovějším operačním systémem Android 4.4 KitKat, zajímavým osmijádrovým procesorem vlastní výroby s podporou 64bitové architektury, 3 GB RAM a baterií s kapacitou 4000 mAh. Mezi další vlastnosti by mohl patřit přední 2MPix fotoaparát a zadní fotoaparát s rozlišením 16 MPix a optickou stabilizací obrazu. Displej bude zřejmě pětipalcový s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Hustota pixelů by tak dosahovalat až 560 ppi. Dle dostupných informací bude možné nový model ovládat jednodušeji jednou rukou díky novému patentu, který byl odhalen teprve před pár dny.

Galaxy-S5-Concept
Koncept nového Samsungu

Kovová těla pro Samsung vyrobila tchajwanská společnosti Catcher, která jich firmě dodala přibližně deset až třicet milionů. Catcher vyrábí kryty mimo jiné pro smartphony HTC One nebo Apple iPhone. Jihokorejský výrobce se možná při vývoji nového telefonu inspiroval právě kalifornským Applem, který nabízí nového nástupce iPhone 5 také ve dvou verzích - v plastovém kabátě jako iPhone 5C a výkonnější variantu s kovovým tělem iPhone 5S.

Podle serveru ETnews se má novinka představit na začátku příštího roku v únoru nebo březnu a brzy poté má dojít k zahájení prodeje. Na další informace si budeme muset ještě chvíli počkat.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nový Samsung Galaxy S5 bude mít dvě verze - plastovou a kovovou

Čtvrtek, 5 Prosinec 2013 - 13:00 | BTJ | Jj, tohle bude presne naopak jak u applu ......

Zobrazit diskusi