CDR.cz - Vybráno z IT

Pokémon Go vstává z mrtvých. Hru nyní hraje nejvíce hráčů od jejího vydání

Pokemon Go Nick Statt 2016 1
Lidé rádi pohřbívají videohry. Občas ale neupadnout kompletně v zapomnění, a stačí drobná podpora od vývojářů, aby se opět vyšvihli v žebříčku hratelnosti. Jeden by se až divil, jak velký skok může taková "mrtvá hra" udělat.

Lidské tělo má na rozdíl od videoher jednu zásadní výhodu: můžeme docela jistě určit, kdy je skutečně mrtvé. Nemůže se tak například stát, aby byl někdo prohlášený za mrtvého a o chvíli později vydělal za měsíc sto čtyři milionů dolarů. To se totiž stalo Pokemon Go, které zlé jazyky už dlouho pohřbívají.

Čísla statistické společnosti SuperData ukazují, že kromě toho, že si titul vůbec nevede zle po finanční stránce, netrpí ani nedostatkem hráčů – hraje jej momentálně nejvíc lidí od jeho dosavadní špičky v roce 2016. Za květen tohoto roku mělo hru hrát kolem sto čtyřiceti sedmi milionů uživatelů.

Na hru nezapomněl ani jeho vývojář Niantic. Po kodrcavém začátku hra získává stále nové updaty, minulý týden například přibylo dlouho očekávané rozšíření možností přátel a výměny Pokémonů mezi hráči.

Přesný důvod k překročení rekordu není znamý, dá se ovšem rozumně spekulovat, že s příchodem léta, vycházkového počasí a nových updatů se ke hře vrací staří hráči a lákají k sobě nové duše (nebo obráceně).

Svoji roli nejspíš sehrává i zmiňované výměny mezi hráči, protože jde po dlouhé době o způsob, jak spolu mohou hráči interagovat. Tato možnost většina komunity scházela už při vydání, jelikož se jedná o nedílnou složku všech předchozích her s Pokémony pro handheldové konzole již od doby prvních dílů pro GameBoy a GameBoy Color. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pokémon Go vstává z mrtvých. Hru nyní hraje nejvíce hráčů od jejího vydání

Čtvrtek, 5 Červenec 2018 - 08:05 | simik | "Lidé rádi pohřbívají videohry."...
Pátek, 29 Červen 2018 - 07:27 | Gaunter | Asi na tom niečo bude. http://...

Zobrazit diskusi