CDR.cz - Vybráno z IT

Polda 4 vychází na mobilní zařízení! K dispozici už dnes

nepřehlédněte
Polda 4
Pomalu a jistě míří série Polda z našich věrných počítačů do našich kapes. Druhý i třetí díl si už tímto způsobem můžeme zahrát několik let. Po delší době jsme se dočkali i čtvrtého dílu, který oproti předchůdcům výrazně mění kabátek.

Ve včerejších hodinách nečekaně avizovali vývojáři série Polda na svém Facebooku, že čtvrtý díl je k mání pro mobilní zařízení. Bez nějakého rozsáhlého ohlášení, že se na portovaném díle pracuje tak přišla tato zpráva jako blesk z čistého nebe. Ačkoliv je zatím dostupná pouze pro systémy Android, již brzy bychom se měli dočkat i verze pro iOS, údajně do dvou měsíců. O verzi pro Windows Phone nepadlo slovo. 

Původní Polda 4 vyšel v únoru roku 2002, tedy před více než 14 lety. Do hry poprvé přinesl 3D kabátek, a zahodil tak kreslenou duši, kterou si nesl po všechny tři předcházející díly. Přesto se jedná o jeden z nejlepších dílů, které zaujaly především příběhem (a pochopitelně dabingem a nápaditými hádankami). 

Screen 7Screen 9Screen 5

Detektiv Pankrác se v tomto díle vydává po stopách profesora Santusova, který údajně vynalezl stroj času a bojí se jeho zneužití. Detektiv Pankrác se tak menšími nedopatřeními dostává do několika časových období, od pravěku, přes francouzskou revoluci po alternativní budoucnost. Adventura se tak může pyšnit rozmanitým prostředím, chytrými rozhovory a skvělou atmosférou.

Čtvrtý díl je už dnes k mání na Google Play obchodě, kde si můžete stáhnout bezplatnou verzi. Ta vám dovolí odehrát prolog, abyste si tak mohli ozkoušet, zda váš mobil titul utáhne, případně zda stojí hra za koupi. Plnou verzi lze pak dokoupit za 80 Kč.

Polda 4 093

Zaplatit hru lze skrze platební bránu Google Play i pomocí SMS, a to dvěma způsoby. Buďto klasickým, kdy zkopírujete svůj kód z SMS zprávy a zadáte jej přímo ve hře, popřípadě automaticky. Automatický způsob ovšem vyžaduje nainstalování aplikace z APK souboru, který naleznete ke stažení na oficiálních stránkách hry: 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Polda 4 vychází na mobilní zařízení! K dispozici už dnes

Žádné komentáře.