CDR.cz - Vybráno z IT

Pomozte českému Poldovi prorazit do světa! O přízeň se pokouší na Steamu

Polda 6 Uvodni
České adventury Polda mají u nás dlouholetou historii. Díky osobitému humoru, parodickým tématům, krásným vizuálním zpracováním a celkovým kouzlem. O tento zážitek by brzy nemusel být ochuzen ani zbytek světa.

Mít svůj produkt na největší digitální platformě Steam je snem každého vývojáře. Na tzv. Steam Greenlight se pokouší produkty a jejich autoři o přízeň, která by je posunula do oficiální distribuce. O osudech těchto her rozhoduje jen a pouze komunita, a to pouhým zahlasováním pod svým účtem – Valve už se o zbytek postará.

Polda 6 11Polda 6 4

Tento pokus se rozhodli učinit i čeští Zima Software, vystupující aktuálně pod záštitou společností Mamor Games, potažmo Morphicon Media. Oba tito němečtí partneři pomáhají s prodejem hry v zahraničí a na Steamu.

Na stránkách Steamu Greenlight nepředstavují autoři žádné nové informace pro ty, kteří už titul hráli. Pouze je ke zhlédnutí anglický trailer, ve kterém si tak můžete poslechnout, kdo nahradí legendárního Luďka Sobotu.

Polda 6 7

Před časem Zima Software oznámila práce na sedmém díle detektiva Pankráce. Vývoj jste mohli podpořit (a stále můžete) na oficiálních stránkách Polda7.cz. Každý prodaný kus přispěje 50 Kč na vývoj a umožní přispěvateli s trochou štěstí navštívit i vývojářské studio během dabingu, aby si  mohl poslechnout tvorbu koktavého Pankráce naživo.

V anglickém jazyce by hra měla vyjít pod názvem Detective Hayseed, což značí osobu nízkého postavení s nižší inteligencí, tedy poměrně vystihující název pro slabomyslného Pankráce. Součástí verze bude i původní české znění a nově také německé. 

Doufejme, že se vývojářům povede nějakou důmyslnou formou reprodukovat vtipy, které cílí na české publikum a zdejší kulturní odkazy. Šestý díl je těmito referencemi přímo prolezlý. 

Polda 6 9

Doufejme, že prodeje anglického Poldy podpoří vývoj sedmého dílu. Kontaktovali jsme vývojáře, abychom se zeptali na jeho současný stav, popřípadě osud dalšího pokračování. Článek budeme aktualizovat, až budeme mít nové informace. 

Aktualizováno (8. července 2016, 14:44): "Se sedmým dílem to zatím není jisté. Od té doby, co se objevila pirátská verze, šly prodeje hrozně dolů a nevíme tudíž, zda má cenu vyvíjet hru, jen aby ji pak někdo cracknul a my na ni prodělali. Pokud by se dělal další díl, určitě by cílil hlavně na zahraniční trh a bylo by to s podporou právě našich německých partnerů. Uvidíme, co přinese prodej na Steamu. Česká verze by se pak určitě udělala," říká Petr Svoboda ze Zima Software. 

Doporučujeme si přečíst naši dřívější recenzi šestého dílu, ze kterého jsme byli velmi nadšení. 

Diskuse ke článku Pomozte českému Poldovi prorazit do světa! O přízeň se pokouší na Steamu

Středa, 13 Červenec 2016 - 20:04 | JirkaH76 | "podporil" jsem je aspon tim, ze jsem...
Pátek, 8 Červenec 2016 - 16:08 | Ano Ano | ja by som rad na steam kusky 1 az 3 alebo aspon...
Pátek, 8 Červenec 2016 - 14:22 | Gaunter | Výborná séria. Vždy ma vedela pobaviť. Určite...
Pátek, 8 Červenec 2016 - 12:11 | r4in | Já bych teda bral českou verzi... ale hlas jim...

Zobrazit diskusi