CDR.cz - Vybráno z IT

Stavíme vlastní Apple II Watch - jak by vypadaly chytré hodinky v roce 1984

Apple Watch 1
Nadšenec a stavitel nejrůznějších technologických vychytávek se rozhodl, že postaví vlastní chytré hodinky ve stylu Apple. Vzorem mu byl legendární počítač Apple II a co víc, hodinky dokonce fungují.

Pokud jste nezachytili informace kolem chytrých hodinek Apple iWatch, určitě nahlédněte do některého z našich článků. Kontroverzní hodinky se snaží působit luxusním dojmem, vydrží přibližně jeden den na baterii a stojí pořádný balík. Na oplátku nabídnou skvěle fungující fitness funkce a netradiční způsob ovládání.

Uživatel Aleator777 na webu Instructables se rozhodl, že vytvoří model vlastní. Ve svém projektu se vrátil do roku 1984 a tělo vytvořil na 3D tiskárně. Nezapomněl ani na digitální korunku sloužící u originálních Apple iWatch k ovládání. Jejím otáčením u retro projektu rolujete v menu a stiskem dojde k potvrzení položky. V menu nechybí odkazy na funkce jako fitness, obrázky, počasí, hudba, správce disku apod. Jak asi tušíte, funkční je pouze zobrazení času a data, zbytek zobrazuje pouze různé obrázky.

Apple II Watch - udělej si sám

Jako základ bylo použitou Arduino s Teensy 3.1, nechybí falešná disketová mechanika na zmenšeniny disket a celkově design odpovídá Apple produktům z 80. let. 1,8" LCD displej rozhodně neurazí, stejně jako dobíjecí baterie a 2W reproduktor pro vydávání pípání a různých tónů. 

Postup si tvůrce nenechává pro sebe a kdo bude chtít, může si stáhnout potřebnou dokumentaci, software i návod krok za krokem. Máte-li po ruce 3D tiskárnu a další nezbytnou výbavu, můžete se na tvorbu hodinek vrhnout už dnes.

Apple Watch

Cena a dostupnost Apple II hodinek je stanovena na 1299 dolarů a dorazí na trh začátkem roku 1985,“ vtipkuje tvůrce. „Apple II Watch jsou kompatibilní s Apple II, Apple II Plus, Apple III a Apple IV Plus. Dále s Apple IIc, Apple IIe, Apple Lisa a Macintosh připojenými do zásuvky.“

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Stavíme vlastní Apple II Watch - jak by vypadaly chytré hodinky v roce 1984

Žádné komentáře.