CDR.cz - Vybráno z IT

Pravěk a kybernetika. Horizon: Zero Dawn v 9 minutách ze hry [E3 2016]

Horizon Dawn Zero 7 1
Horizon: Zero Dawn patří mezi nejlepší a nejnadějnější hry letošní E3 výstavy. Sice jsme jej mohli vidět už na loňském ročníku, ale to ji nebránilo, aby se připomenula i nyní. A opět nezklamala.

Cdre 3

Související zprávy z letošní E3: 


O Horizon: Zero Dawn jste u nás mohli číst v rámci nejočekávanějších akčních her pro rok 2016. Jak jsme ale před pár dny psali, to se bohužel neuskuteční, neboť byl titul odsunut až na příští rok. Na letošní výstavu však vývojáři přinesli alespoň novou ochutnávku.

Nejedná se sice o tak epickou bitvu, jakou hra nabídka ke zhlédnutí vloni, ale o to více si můžeme prohlédnout i jiné pasáže, tedy craftovací systém, prozkoumávání oblastí, výběr zbraní, rozhovory a dialogový systém. To vše v rámci devíti minut celistvého gameplay videa.

Horizon Dawn Zero 4Horizon Dawn Zero 8Horizon Dawn Zero 10

Příběh hry je zasazen do velmi daleké budoucnosti, kdy lidé žijí opět pravěkým životem ve světě ovládaném kybernetickými dinosaury. Tito roboti jsou pozůstatek pradávné civilizace, nás, a zanechali svět v takovém stavu, jaký můžeme vidět ve hře.

Se zápletkou známou z Terminátora a podobných akčních filmů poslední doby tedy zachází scénář hry daleko dál. V Horizon: Zero Dawn se chopíme role mladé lovkyně, která se snaží vypátrat něco o pradávné civilizaci a historii světa.

Ukázky ze hry demonstrují nádhernou grafickou stránku hry, slušný hudební podkres, propracovaný soubojový systém a decentní obtížnost hry, která na obrazovkách vypadá velmi efektivně. Arzenál zbraní obsahuje klasické výdobytky primitivní civilizace (luky, pasti), ale také zajímavou střílnu lan, se kterými je možné monstra sundávat k zemi velmi efektivním způsobem jejich zapletením k zemi.

Horizon Dawn Zero 1Horizon Dawn Zero 13Horizon Dawn Zero 3

Horizon: Zero Dawn rozhodně patří mezi ty tituly, které se vyplatí sledovat v příštích měsících dál, až do jejího vydání. Snad nás hra ještě něčím překvapí. Výsledku se dočkáme 28. února příštího roku na Playstation 4. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Pravěk a kybernetika. Horizon: Zero Dawn v 9 minutách ze hry [E3 2016]

Neděle, 19 Červen 2016 - 18:48 | JirkaK | Ona už to není exkluzivka pro PS4?

Zobrazit diskusi