CDR.cz - Vybráno z IT

Proton VPN je nyní zdarma. Poradíme, jak na to

Zdroj: Shuttestock

V současném digitálním světě se stává ochrana soukromí a bezpečnosti na internetu stále důležitější. Zatímco dříve byla bezpečnost na internetu považována za doménu odborníků a technicky zdatných uživatelů, dnes je stále jasnější, že každý uživatel by měl mít možnost chránit své online aktivity. Proton VPN, služba známá svým důrazem na soukromí, nyní umožňuje přístup ke svému rozšíření pro prohlížeče zdarma pro všechny uživatele, čímž posiluje svůj závazek k ochraně soukromí na internetu.

Historie a vývoj Proton VPN

Proton VPN je produktem společnosti Proton Technologies, která je také známá díky své šifrované e-mailové službě Proton Mail. Tato společnost si získala pověst díky svému zaměření na soukromí a bezpečnost uživatelů. Proton VPN byla spuštěna jako odpověď na rostoucí poptávku po bezpečných a anonymních službách VPN, které by neuchovávaly záznamy o aktivitách svých uživatelů.

Od svého založení se Proton VPN stala jednou z nejlépe hodnocených VPN služeb na trhu, a to především díky své rychlosti, spolehlivosti a důrazu na ochranu soukromí. Společnost Proton Technologies navíc působí v jurisdikci Švýcarska, což znamená, že podléhá přísným zákonům o ochraně soukromí.

Novinkou, která zaujala mnoho uživatelů, je fakt, že rozšíření Proton VPN pro prohlížeče je nyní dostupné zdarma. Dříve bylo toto rozšíření dostupné pouze pro uživatele, kteří si zakoupili některý z placených plánů služby. Nyní si však každý, kdo používá prohlížeče založené na Firefoxu nebo Chromiu, může toto rozšíření nainstalovat a využívat ho bez nutnosti platby.

Zdroj: Shutterstock

Tato změna je významným krokem směrem k demokratizaci online bezpečnosti. Umožňuje uživatelům, kteří si nemohou dovolit placenou verzi VPN, chránit své online aktivity alespoň v rámci svého prohlížeče. Ačkoliv placené plány Proton VPN nabízejí řadu výhod, jako je vyšší rychlost, možnost připojení více zařízení nebo přístup k serverům ve více než 100 zemích, bezplatné rozšíření pro prohlížeče přesto poskytuje základní úroveň ochrany, která může být pro mnoho uživatelů dostačující.

Jak rozšíření funguje a jaké má výhody

Pro mnoho uživatelů je použití VPN klíčové pro ochranu jejich soukromí při procházení webu. VPN šifruje veškerý internetový provoz, čímž zabraňuje třetím stranám, jako jsou poskytovatelé internetových služeb nebo hackeři, sledovat, jaké stránky uživatelé navštěvují.

Rozšíření Proton VPN umožňuje uživatelům zachovat toto šifrované připojení pouze v rámci prohlížeče, zatímco jiné aplikace na počítači mohou nadále používat přímé připojení k internetu. Tato funkce je užitečná pro uživatele, kteří potřebují používat aplikace, které nefungují správně s VPN, ale chtějí zároveň chránit své prohlížení webu nebo obejít geografická omezení přístupu k webovým stránkám.

Navíc rozšíření Proton VPN může být užitečné pro ty, kteří chtějí jednoduše a rychle změnit svou virtuální polohu. To je obzvláště výhodné v případech, kdy je potřeba obejít regionální omezení pro obsah na internetu, například při sledování streamovacích služeb nebo při přístupu k cenzurovaným webovým stránkám v určitých zemích.

Ačkoliv rozšíření pro prohlížeče nabízí uživatelům základní úroveň ochrany, má také svá omezení. Bezplatná verze Proton VPN může být někdy méně stabilní a pomalejší ve srovnání s placenými plány, což je důležité zvážit, pokud plánujete dlouhodobé používání této služby.

Navíc, jak bylo zmíněno, rozšíření zatím není k dispozici pro uživatele prohlížeče Safari. Přesto se Proton Technologies zavázala k tomu, že pokud dojde k jakýmkoliv změnám, budou uživatelé včas informováni.

Pro ty, kteří uvažují o investici do placeného plánu, Proton VPN nedávno představila nový plán s názvem Proton Duo. Tento plán je určen pro dva uživatele, kteří si mohou sdílet 1 TB úložného prostoru a získat přístup k dalším službám Proton Technologies, jako je Proton Mail, Drive, Calendar a Pass. Tento nový plán je ideální pro páry nebo malé týmy, kteří potřebují sdílené prostředky a zároveň chtějí využívat výhody špičkové ochrany soukromí.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Proton VPN je nyní zdarma. Poradíme, jak na to

Neděle, 18 Srpen 2024 - 12:11 | Hege01 | co tak dat aspon nejaky link, alebo akykolvek...
Čtvrtek, 15 Srpen 2024 - 15:57 | Arctia | "... rozšíření Proton VPN pro prohlížeče je...
Čtvrtek, 15 Srpen 2024 - 15:36 | Jan Smetana | "Proton VPN je nyní zdarma. Poradíme, jak na...

Zobrazit diskusi