CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RECENZE – Assassin’s Creed: Origins vytáhlo Ubisoft i celou sérii z pekel

skvela recenze, diky za ni :-) Origins bych kupoval, ale počkám na crack. Nehodlám si huntovat procesor

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co má crack společného s procesorem?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Murphy nejspíš naráží na ochranu Denuvo zkombinovanou s DRM ochranou VMProtect, o které jsme informovali před pár dny. Tato protipirátská ochrana zatěžuje přibližně 30-40 % výkonu procesoru a odráží se na potenciálním frameratu.
https://cdr.cz/clanek/aktualizovane-drm-u-assassins-creed-origins-zrejme...
Poctiví zákazníci, co si hru zakoupili, tak jsou penalizováni. Až bude ochrana prolomena, piráti budou mít de facto funkčnější produkt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak to bylo vždycky, když někdo přišel s funkční ochranou. Si pamatuji jak jsem hrál poprvé Morrowind od Bethesdy hra se neskutečně trhala. Pak přišel kamarád s radou... Stáhni si No DVD crack a zkus znova.... A měl pravdu bez ochrany po lagování ani památky.
Od té doby nad každým pokusem s DRM mávám rukou do doby, kdy výrobce sám neuzná nesmyslnost takových opatření a nevydá GOTY bez balastního scumware na pozadí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Radšej hru mali skompilovať tak, aby časť výkonu premrhaného denuvom použila na počítanie nejakej kryptomeny a mohli hru rovno rozdávať zadarmo. A ešte by aj vydelali :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No paradox je, že tím by mrhali dál penězi poctivých kupujících, zatímco od pirátů dostanete verzi s vlastnostmi, kterou vám ani produkt z obchodu nenabídne.
Při vší úctě, zachovejme logiku a podpořme ty, kdo odvádí lepší práci... tedy dnes i s odstupem zítra kdy přijde na trh kvalitní vydání.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za par let to bude v nejake hodne zajimave sleve. Kdyby se do te doby Ubisoftu podarilo odparat Denuvo, tak bych to potom i koupil.:-)

Jinak je o dost tragedie, kdyz na tuhle hru potrebujete TRipper nebo Skylake-X. 4 vlakna bere hra a dalsich 8 jader se zapoti pri desifrovani Denuvo. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechce sa mi do toho dielu ísť. Posledný som hral : Syndicate. Viktoriánsky Londýn ma teda moc nezaujal. Ešte nudnejšie ale boli nudné boss súboje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak píšu v recenzi, série změnila své mechaniky. Pokud vás Syndicate nudil, Origins by zaujmout mohl. Ale chápu, že se k tomu kvůli svým zkušenostem stavíte skepticky. Kéž by zůstalo období demoverzí, abyste si titul mohl zkusit bezbolestně.
V tomto Ubisoft skutečně zariskoval, protože se jen tak nevidí, aby série zasáhla až takhle do svého nitra a změnila v podstatě celý žánr.
Na starý soubojový systém můžete zapomenout, je více akční a podobný typickým akční 3rd Person RPG.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně se mi nejvíce líbil soubojový systém ve dvojce (a všech jeho poddílech - až do třetího dílu). Souboje byly mnohem těžší, ale i zajímavější. Pak došlo ke značnému zjednodušení a s taktických soubojů se staly sprinty v mačkání tlačítek.

Jinak děkuji za recenzi. Poslední dobou to bylo opravdu bídné a s poslední zajímavou mechanikou přišel Black Flag. Origin bych mohl zkusit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Druhý díl mi osobně přišel, že vydržel u principů jedničky, tedy držet tlačítko k blokování útoků a jen včas zmáčknout protiúder. Ve hře bylo jen pár výjimek, kterým se muselo prorazit obranu, ovšem opět jediným tlačítkem. Nepřátele celkem poslušně čekali a střídali se v útocích jako ve Walker Texar Rangerovi.

Třetí díl souboje zjednodušil o to více, že stačilo spamovat útok a jen ve vhodných okamžicích zmáčknout obranu s útokem, když se obrazovka rozsvítila. Zvládla by jej i cvičená opice.

S těžším systémem přišlo Unity, ale (jak bylo zmíněno v recenzi), spousta schopností, které dříve měl hráč k dispozici odjakživa, byla ve hře znepřístupněna bez talentových bodů. Systém tak působil sice těžší, ale osekaný.

Syndicate se pokusil trochu mezi nimi najít balanc, ale dopadl nemastně neslaně... Už to zkrátka bylo příliš ohrané a nikam se systém neposouval.

Origins za ručičku nevede a útokům se musíte bránit hlavou. Nestačí jen zmáčknout tlačítko, ale obranu s ofenzívou střídat. Do toho přeskakovat mezi nepřáteli, vyčkávat na jejich útoky, abyste je úskokem obešli a zaútočili ze zálohy... nemluvě o tom si hlídat střelce či poštvanou zvěř.

Každá rána je v Origins cítit a stačí pár špatných kroků, aby vás hra skutečně potrestala. V tom je systém důmyslnější, než ten, co by přítomný v AC2. Pamatuji si, že jsem snad většinu druhého dílu prošel s jedním jediným HP čtverečkem, protože hraním v defenzivním stylu téměř nebylo možné umřít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naposledy jsem hrál AC2, takže jsem měl asi 7 let pauzu od AC a musím říct, že tento díl si náramně užívám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rofl Ubisoft a kasírka s Far Cry... No mám ten dojem, že restart nepotřebuje jen jedna série... a důvody jsou totožné jako ty uvedené v recenzi. Dost se obávám že další díl Far Cry bude propadák a Ubisoft nezareaguje na upadající obsah série včas...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, u Far Cry 3 jsem sice strávil hezkých pár desítek hodin. Když ale vyšlo Far Cry 4, prohlédnul jsem si záběry ze hry, přečetl pár recenzí a nějak jsem neviděl důvod, proč bych měl kupovat. Z hlediska obsahu by bývalo stačilo zapnout předešlý díl, pouhým zasazením do Himálaje mě Ubisoft neokouzlil. U nadcházejícího Far Cry 5 mám podobné obavy. Hra to bude bezpochyby dobrá, ale... pro ty, co hráli předchozí díly, zbytečná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nadcházející díl bude už třetím ze série, kde se budou recyklovat nápady z třetího dílu. To není zrovna dobrá vizitka na šestidílnou sérii.
Pro mne byla trojka moc dobrým pokračováním, čtyřka byla vykrádačka a prehistorický díl pak naprostým dnem co do obsahu i hratelnosti. 5/6 zatím vypadá na stejný cirkus jako v případě Himálaje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výkon a chemii mezi Elizabeth Taylor a Richardem Burtonem jen tak
Výkon a chemii mezi Elizabeth Taylor a Richard Burton jen tak

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.