CDR.cz - Vybráno z IT

Rise of the Tomb Raider se ukazuje v dalším cinematic traileru [E3 2015]

Další zpracování dobrodružného příběhu Lary Croft nás čeká už letos. Zatím Xbox One exkluzivní hra vypadá famózně, zejména díky tomu, jak tvůrci pracují s detaily.

E 3 Special 2015 Intel

Rise of the Tomb Raider je jedním z nejsledovanějších titulů letošního veletrhu E3 a po konferenci Microsoftu se na plátna vrátil v rámci tiskovky Square Enix, s čímž jsme počítali především. Tam jsme tentokráte zhlédli krásný cinematic trailer, který shrnuje to nejdůležitější z široké nabídky, kterou je nám titul schopen zprostředkovat.

Související články:


Při představování hry se tvůrci pozastavili zejména u smyslu pro detail. Svou práci představil kreativní ředitel a šéfgrafik firmy a vysvětlil, jak se postava hlavní hrdinky Lary Croft tvořila a co všechno bylo při vývoji potřeba brát vpotaz a na co klást důraz.

Rise of the Tomb Raider je především o detailech. Všechno musí perfektně sedět, barevně ladit, a to zejména v závislosti na okolním světle a úhlu jeho dopadu. Nutno zhodnotit, že přesně tohle se tvůrcům maximálně daří a v závěrečných verdiktech novinářských recenzí si za svou práci určitě odnesou plusové body.

Hra vyjde 10. listopadu 2015 a plánována je jako Xbox One exkluzivní. Alespoň zatím. Už několikrát jsme v minulosti byli svědky toho, kdy se proti podobnému kroku vývojářů komunita postavila a ti pak svůj krok přehodnotili. Upřímně doufáme, že podobný osud čeká také Rise of the Tomb Raider, protože tenhle kousek vypadá hodně ambiciózně. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rise of the Tomb Raider se ukazuje v dalším cinematic traileru [E3 2015]

Středa, 17 Červen 2015 - 07:33 | PHiLiPZ | dufam, ze bude viac doraz na logicke hadanky a...

Zobrazit diskusi