CDR.cz - Vybráno z IT

Samorost 2 se dočkal bezplatného vylepšení, lepšího rozlišení a nových efektů

Těžko uvěřit, že Samorost 2 od českého studia Amanita Design oslavilo už 15. narozeniny od svého vydání z roku 2005. Až strávíte informaci a uvědomíte si, jak jste za těch pár let zestárli, potěšte se alespoň zprávou, že si můžete na tuto krásnou adventuru zavzpomínat s novým updatem.

Brněnské studio Amanita Design dosáhlo něčeho neobyčejného – zaujalo pozornost zahraničních herních médií. Několikrát. O osudech Machinarium, CHUCHEL či Creaks opakovaně informovala velká zahraniční média pravidelně a lze mnohé vypozorovat i z toho, že zdrojem této zprávy je britský tisk.

Důvodů může být více, popis příběhu Samorost 2 z oficiálních stránek napoví jeden z nich: „Samorost 2 vypráví surrealistický příběh vesmírného trpaslíka, jehož psa unesli zlomyslní mimozemšťané. Vydejte se na krátkou výpravu za záchranou štěněte, vypořádejte se zajímavými cizinci a relaxujte u uklidňující hudby od Tomáše „Floexe“ Dvořáka,“ tj. jsou pohádkově divné. Věrně přenáší prazvláštní divokou dětskou představivost na obrazovky monitorů.

Vy nyní máte záminku si hru buď: a) zahrát poprvé, protože vám v době vydání bylo cirka 6 let a dětskou fantazii vám nikdo na monitor převádět nemusel, nebo b) zahrát si ji znovu a trpce prožít, jak moc jste zestárli.

Vedle povrchových úprav jako vyšší rozlišení grafiky, podpora celé obrazovky, novými zvukovými efekty ad. hvězdná adventura přichází na systému Android a iOS. Přibyly i drobná zjednodušení např. v ukládání, uživatelském rozhraní, možností výběru levelů, hráči na menších obrazovkách ocení nástroj přiblížení herní obrazovky.

Aktualizovaná verze Samorost 2 je zdarma pro všechny stávající zákazníky. Ostatní jej můžou zakoupit na oficiálních stránkách (115,- Kč), nebo na mobilních platformách iOS/iPadOS a Android (59,- Kč).

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samorost 2 se dočkal bezplatného vylepšení, lepšího rozlišení a nových efektů

Žádné komentáře.