CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung na CES ukáže mnoho unikátních televizí i ovládání prsty

samsung smart tv control
Jihokorejský výrobce se snaží neustále překvapovat. Již příští měsíc chce zákazníky ohromit novými připravovanými chytrými televizemi, z nichž si vybere opravdu každý. Zahnutá TV ve stylu IMAXU, OLED televize zobrazující najednou dva kanály a mnoho dalšího.

Společnost Samsung Electronics představí na největším světovém veletrhu spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES) 2014, který se uskuteční ve dnech 7. až 10. ledna 2014 v Las Vegas, nové modely televizí s inovativním hlasovým a pohybovým ovládáním.

Samsung v současné době nabízí funkci hlasového ovládání v jedenácti zemích světa. V příštím roce chce službu rozšířit do dalších dvanácti států, přičemž při této příležitosti chce své hlasové ovládání ještě zjednodušit. Nové modely televizí mají přinést mnohem intuitivnější ovládání, které umožní přepínat programy v jednom kroku vyslovením čísla nebo procházet webové stránky a otevírat přidružené aplikace pomocí dalších hlasových zkratek. Kromě hlasového ovládání má být vylepšeno rovněž pohybové ovládání. Nově bude možné přepínat kanály, nastavovat hlasitost a procházet menu pouze pohyby prstů. Například přechod na předchozí obrazovku nebo zastavení videa se má provádět pohnutím prstu proti směru hodinových ručiček.

Samsung Curved TV

Mezi dalšími novými televizemi, které má Samsung na veletrhu CES ukázat, nemá chybět zahnutý 105" širokoúhlý televizor s názvem Curved Ultra HD TV s rozlišením 5120 x 2160 pixelů, dále chytrá LED Smart TV F7500 s elegantním tenkým designem nebo 3D LED televize z modelové řady F8000, která jako první na světě nabídne čtyřjádrový procesor a nativní podporu HEVC kódovaného obsahu. Samsung má ukázat také 55" F9500 OLED 3DTV s funkcí Multi View, díky níž si mohou dva lidé pouštět na jedné televizi dva různé programy ve Full HD kvalitě. Možná se dozvíme něco více také o televizích Samsung s operačním systémem Tizen.

Uvidíme, jakým způsobem se bude nová chytrá televize prsty ovládat a jaké budou rozdíly oproti dalším existujícím technologiím, kde se využívají výhradně gesta. Jiný druh ovládání ukázáním prstu nám nedávno představila společnost Fujitsu. Díky netradičnímu rozhraní vypadajícímu jako z nějakého sci-fi filmu je možné pracovat s daty na desce stolu.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung na CES ukáže mnoho unikátních televizí i ovládání prsty

Pondělí, 30 Prosinec 2013 - 14:52 | HKMaly | ... a co ta televize udela kdyz se protahnu,...

Zobrazit diskusi