CDR.cz - Vybráno z IT

Šílený Max by byl pyšný: Fractured Lands je Battle Royale s obrněnými vraky

Stalo se, co se stát muselo: připravuje se Battle Royale inspirované Šíleným Maxem (Mad Maxem). Bude se hodně střílet, bude se hodně jezdit a hlavně se bude hodně vytřepávat písek z vlasů.

Spojení klíčových slov Battle Royale a Mad Max v podstatě odvádí veškerou naší práci, protože hovoří víceméně za vše. Po vzoru letošního trendu, kterým stále kraluje PUBG a Fortnite, naskakuje na vlak hned několik známých sérií. Pro ty méně známé jde o skvělou příležitost zazářit novými koncepty v rychle rostoucím žánru. 

Mezi ně patří také Unbroken Studios, kteří ohlašují svoji novinku Fractured Lands, a to rovnou ku příležitosti uzavřené bety, do které se můžete přihlásit na oficiálních stránkách. Pod jménem neznámého studia se však ukrývají vývojáři, kteří spolupracovali na několika předních značkách, jako Battlefield, Call of Duty, Medal of Honor či God of War. 

Unbroken Studios si pro nás ve Fractured Lands připravili pouštní rezort se všemi nejoblíbenějšími aktivitami jako zběsilá jízda o život, či zběsilý boj o život a samozřejmě zběsilý běh o život. I když titul zapracovává prvky FPS, důraz je očividně kladen na vozidlové souboje. Nabízí se logicky otázka, jak se titul popere s asymetrickým postavením hráčů s vozidly a těmi bez.

Z traileru je patrné, že vozidla je možné zničit běžnými zbraněmi, tím se na druhou stranu nabízí otázka, zda nebudou vozidla až příliš křehká. Bytelnost (a flexibilita) vašeho přostředku bude i hodně záviset na vás. V průběhu hraní naleznete všemožné součástky, které můžete přimontovat ke svému čtyřkolému příteli, viz obrázky výše a níže. Budete však muset vystoupit z bezpečí svého stroje, a pravděpodobně riskovat i jeho odcizení cizími hráči. 

Pokud vám kombinace zběsilé jízdy v obrněných vozidlech a přejíždění kolemjdoucích přijde lákavá, navštivte terapeuta, případně můžete zkusit své štěstí s betou, která proběhne o víkendech od 8. června, 22. června a 29. června. Na všechny otázky a pochybnosti, které jsou samozřejmě na místě, si tak můžete odpověděť už za týden. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Šílený Max by byl pyšný: Fractured Lands je Battle Royale s obrněnými vraky

Žádné komentáře.