CDR.cz - Vybráno z IT

Slavní Jetmeni předvedli ve Francii s akrobatickou letkou dechberoucí show

Jetmen Patrouille De France Formation Flight 1
Jetmeni předvedli ve Francii úžasnou leteckou show. Ve velmi těsné formaci si zalétali s profíky pilotujícími osm letounů Alfa Jet.

Možná jste už slyšeli o švýcarském pilotu Yvesu Rossym. Jako prvnímu člověku na světě se mu povedlo překonat pomocí tryskového motoru s pevným křídlem na zádech kanál La Manche. Tento “šílenec“ se vždy nechá vynést buďto letounem nebo helikoptérou do výšky několika kilometrů, poté seskočí a zapne svůj tryskový pohon na zádech, díky čemuž předvádí neuvěřitelnou leteckou show.

Yves Rossy známý také jako Jetmen předvedl s dvojicí kolegů další impozantní podívanou, tentokrát ve Francii. Yves tentokrát utvořil tým s Francouzi Fredem Fugenem a Vincem Reffetem. Tato francouzská dvojice se proslavila tím, že skočila z nejvyšší budovy světa (jednalo se o dubajský hotel Burdž Chalífa) a přežila to. Na pevnou zem samozřejmě přistáli za pomocí padáků.

Trojice Jetmenů si na zatím poslední letecké show zalétala společně s piloty z francouzské akrobatické skupiny Patrouille de France. Společnou akrobatickou letku tak vytvořilo trio Jetmenů a 8 pilotů se stroji Alfa Jet. Celkem 9 minutová akrobatická show proběhla na nebi nad Saint-Christol, který se nachází v regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur ve Francii.

Šlo o velmi těsnou formaci, kdy jednotliví Jetmeni se v určitých okamžicích přiblížili k letounům akrobatického týmu na vzdálenost 2 až 3 metrů. Podle pilotů byl tento let náročný na koncentraci a velmi přesnou pilotáž.

Let, respektive show se uskutečnila v nadmořské výšce 1200 metrů a rychlost letu jednotlivých strojů byla 260 km/h. Jetmeni dokážou údajně ze svého tryskového pohonu vytáhnout až 300 km/h.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Slavní Jetmeni předvedli ve Francii s akrobatickou letkou dechberoucí show

Žádné komentáře.