CDR.cz - Vybráno z IT

Smartphone Samsung Galaxy S5 má mít 2K rozlišení a funkci Iris pro skenování očí

samsung Galaxy s5
Kolem očekávaného nástupce chytrého telefonu Samsung Galaxy S4 se objevuje řada nových informací. Připravovaný Samsung Galaxy S5 by měl nabídnout extra jemný displej a čtyřjádro.

Podle nejnovějších zpráv by měla společnost Samsung představit svou novou vlajkovou loď na veletrhu Mobile World Congress 2014, který se uskuteční ve dnech 24. až 27. února 2014 v Barceloně. Již teď se však objevují další a další specifikace, které by měla očekávaná novinka nabídnout. Samsung Galaxy S5 má být vybaven pravděpodobně 5" nebo 5,2" displejem s rozlišením QHD (2560 x 1440 pixelů). Jemnost rozlišení by tak mohla dosahovat až neskutečných 560 ppi. Lidské oči bohužel tak malé pixely ani nepostřehnou, takže je hodnota spíše jen dobrým reklamním tahem.

galaxy-s5-concept-1

Phablet Samsung Galaxy S5 dále nabídne čtyřjádrový procesor s taktem 2,5 GHz a nejnovější verzi operačního systému Android 4.4 KitKat. Ve spojitosti s novým modelem se objevují zmínky o rozeznávací technologii Iris Scanning. Díky této funkci může uživatel dostat přístup ke svému telefonu naskenováním jeho očí. Jedná se o podobnou funkci povolení přístupu, jakou má Apple v telefonech iPhone 5S, akorát s názvem Touch ID. Technologie Iris Scanning zatím oficiálně nebyla představena na žádném chytrém telefonu. Pokud jsou tedy zvěsti pravdivé, Samsung by byl prvním výrobcem, který by funkci nabízel.

Nedávno jsme vás informovali také o tom, že se bude smartphone Samsung Galaxy S5 prodávat hned ve dvou variantách. Samsung chce nabízet běžným uživatelům levnější plastovou variantu, zatímco náročným zákazníkům bude určena vybavenější kovová verze s prohnutým displejem.

vivo xplay 3s
Vivo Xplay 3S

Galaxy S5 není prvním zařízením, které disponuje 2K rozlišením. Jako příklad můžeme zmínit čínského konkurenta s názvem Vivo Xplay 3S s cenou přibližně 12 tisíc korun. U něj však není jisté, zda se bude prodávat i v jiných zemích kromě Číny. Uvidíme, jakou cenovku nasadí korejský výrobce. Některé zdroje uvádějí, že by se prodej přístroje mohl zahájit už v lednu.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Smartphone Samsung Galaxy S5 má mít 2K rozlišení a funkci Iris pro skenování očí

Pátek, 20 Prosinec 2013 - 16:03 | AndyF1 | paranoia :/ hehe takze snimace biometrickych...
Čtvrtek, 19 Prosinec 2013 - 16:55 | HKMaly | ... a to jsem ty tajne agenty vzdycky litoval ze...
Čtvrtek, 19 Prosinec 2013 - 13:59 | barakoas | zda se me to a nebo se z CDR pomalu ale jiste...

Zobrazit diskusi