CDR.cz - Vybráno z IT

Sony se snaží ze staré generace konzolí vytěžit maximum, Playstation 3 Super Slim půjde brzy do prodeje

playstation3_superslim
Sony pozdrželo vydání konzole Playstation 3 v nové, ještě tenčí a úspornější variantě na konec tohoto měsíce a cíl je jasný - vyprodat skladové zásoby, než přijde Super Slim na trh. Má však co nabídnout?

Začátkem letošního léta obdržela americká Federal Communications Commission informace k novému modelu konzole Playstation 3. Mělo se jednat o ještě hubenější model, který by byl zároveň úspornější. Plánované srpnové představení se nekonalo a jako by vše utichlo. Teď se ale věci opět dávají do pohybu.

playstation3_superslim_foto

K odložení prý došlo z jednoho prostého důvodu - na skladech velkých obchodů a menších prodejen stále leží spousta kusů starších modelů a Sony se jich potřebuje před uvedením "novinky" zbavit. Kdyby s modelem přišlo na trh v srpnu, snadno by mohla nastat situace, kdy nebude mít jak vyprodat zmíněné zásoby. A jelikož jde především o zisk, tak je odložení vhodným řešením.

Kolegové ze serveru Engadget měli to štěstí nový model spatřit naživo a samozřejmě nechyběla spousta fotografií. Podle informací je Super Slim o 50 % menší než výchozí model a o 25 % menší oproti starší Slim verzi. Nutno podotknout, že na fotografiích je PS3 i přes všechno "ubírání na váze" slušný cvalík. Snížila se nakonec i spotřeba z předchozích 200 W na 190 W.

playstation3_superslim_foto_eng

Prodávat se bude v 12GB (mluvilo se o 16GB, ale podle fotografií se bude jednat o 12GB model), 250GB a 500GB verzi. Nejmenší 12GB model uvnitř místo klasického pevného disku ponese flash paměť, čímž by mohl být výrazně levnější, a paměť půjde rozšířit přes USB konektor externím diskem či flashkou. Mělo by se jednat o reakci Sony na Xbox 360 v 4GB verzi. A cena? Podle informací by se měla pohybovat kolem 269 dolarů (cca 5 000 CZK) za 250GB verzi, což je vzhledem k zastaralému hardwaru dnešních konzolí nepříliš atraktivní nabídka. Na trhu se objeví koncem září.

PS3_super_slim_vydani (1)PS3_super_slim_vydani (2)

Co myslíte, má v dnešní době smysl nakupovat herní konzole, nebo je lepší raději počkat na novou generaci, případně sáhnout po výkonném PC?

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Sony se snaží ze staré generace konzolí vytěžit maximum, Playstation 3 Super Slim půjde brzy do prodeje

Čtvrtek, 20 Září 2012 - 12:14 | Rudolf Dvořáček | Jestli to má smysl nebo ne, na to nahlížíme každý...
Čtvrtek, 20 Září 2012 - 12:11 | Rudolf Dvořáček | Gaikai vůbec nevypadá špatně.
Středa, 19 Září 2012 - 17:20 | Waffer47 | Playstation 3 je uz davno za zenitem novy model...
Středa, 19 Září 2012 - 13:10 | Lips Tulian | U PS3 je krásně vidět ladění procesu. PS3 FAT...
Středa, 19 Září 2012 - 12:09 | bager | "Co myslíte, má v dnešní době smysl...
Středa, 19 Září 2012 - 11:21 | Rudolf Dvořáček | Vzhledem k tomu, že ceny konzolí stagnují,...

Zobrazit diskusi