CDR.cz - Vybráno z IT

Nakupování přes smartphone a pomoc přátelům: Sony ukázalo možnosti konzole PlayStation 4

killzone2
Vzhled a přibližnou výbavu budoucí generace konzolí už víme. Nyní se Sony pochlubilo uživatelským rozhraním a několika dalšími funkcemi, které nalezneme uvnitř PS4. Jak snadné bude objednat hru?

Koncem roku se můžeme po několika dlouhých letech těšit na obměnu současné generace herních konzolí. Velcí hráči se pomalu předhání v ukazování možností nejen svého hardwaru, ale i softwaru a k němu propojených služeb. Nedávno jsme si ukázali novinky z dění kolem PS4, kde vám nabízíme možnost virtuálního "osahání" konzole ve 3D.

Sony se nyní rozhodlo uživatelům v krátkém videu nastínit, jak snadné budou některé úkony v prostředí chystané herní konzole. Současně je poměrně dobře vidět ovládání pomocí vylepšeného ovladače Dual Shock 4, na němž oproti předchozím verzím nalezneme také dotykový touchpad.

Na videu vše vypadá plynule a intuitivně, je však otázkou, jak moc sestříhaný celý proces je. Ukázka začíná zapnutím konzole a zobrazením zpávy na obrazovce ukazující úspěch jednoho z přátel ve hře. Dojde na nějaké to hraní, chatování s kamarády a hlavní postava videa se na základě hlasové pozvánky nakonec připojí do hry Killzone.

killzone

Hraní předchází ukázka rychlého objednání hry v podobě stažení muliplayer módu, díky čemuž se lze velmi rychle připojit k online hraní. Propojení komunity je zde demonstrováno na situaci, kdy se jednomu z uživatelů zobrazí upozornění o aktivitě přítele ve hře Killzone. Protože je slečna mimo pohodlí obývacího pokoje a ráda by si později také zahrála, zakoupí si titul prostřednictvím mobilního telefonu a konzole jej začne automaticky stahovat.

Dokud si vše nevyzkoušíme, nemůžeme sociální funkce a rychlé objednávání příliš hodnotit. Podle videa se však přinejmenším můžeme těšit na zajímavé propojení celého ekosystému a ještě lepší komunikaci s ostatními uživateli.

Tagy: 
Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nakupování přes smartphone a pomoc přátelům: Sony ukázalo možnosti konzole PlayStation 4

Pátek, 21 Červen 2013 - 15:39 | Tom27 | hlavne to psani zprav pomoci joypadu to je tak...

Zobrazit diskusi