CDR.cz - Vybráno z IT

Spider-Man se připomíná 8 minutami ze hry. Představuje Sinister Six [VIDEO]

Jednou z nejočekávanějších her letošního roku je bezesporu Spider-Man, kterého se dočkáme začátkem září na konzoli PlayStation 4. Sony na své konferenci ukázalo nových téměř 8 minut, které prozrazují hodně zajímavého. Na co se tedy můžeme těšit?

Celá osmiminutová ukázka ze hry se odehrává ve věznici Raft, neboli supervězení postavené Tony Starkem pro ty nejhorší z nejhorších zločinců. Přestože tedy tvůrci několikrát zdůraznili, že jiné velké superhrdiny ve hře nepotkáme, ve ztvárněném světě je vezmou alespoň v potaz. V předchozích trailerech už jsme například mohli zahlédnout Avengers Tower. 

Do věznice dorazí Spider-Man ve chvíli, kdy na místě dělá neplechu Electro a vypouští tamější vězně. Postupně tak náš pavoučí hrdina potká padouchy jako Rhino, Scorpio a Volture. Že je vám seznam jmen povědomý? Ano, tihle čtyři pánové jsou součástí tzv. Sinister Six, což je parta šesti padouchů, kteří Spider-Manovi v komiksech už mnohokrát zavařili.

Záběry z hraní tedy mají zcela očividný účel představit fanouškům právě tuto skupinku. Na samotném konci doráží na scénu i Mr. Negative a... poslední postava, jejíž identitu si vývojáři uchovávají v tajnosti a z které je hlavní hrdina značně rozhozený. Slyšíme pouze zvuky připomínající buďto kluzák (čímž by nasvědčovaly například postavě Green Goblina nebo Hobgoblina) nebo mechanické zvuky, připomínající například zvuk obleku Mysteria. 

Obrázek si můžeme udělat díky videu i herní složky a herních mechanik. Narovinu si přiznejme, že podobnosti s Arkhamskou sérií Batmana se připravovaný titul neubrání. Souboje jsou postavené na podobně "ladném" systému boje. Ale jelikož právě tento soubojový systém spoustě hráčů vyhovuje, ničemu to nevadí. Spider-Man využívá k útokům i okolní předměty a prostředy, kdy se například odrazí od sloupu, aby nepřátele přeskočil a zaútočil zezadu. 

Mimo rubačku je vidět i nahánění Electra, které se opět tváří velmi plynule a přirozeně, a to jak v interiéru tak exteriéru, kdy Spider-Man musí střídat mezi svým ikonickým houpáním a přihatováním skrze pavučiny. Třešničkou na dortu je, že herní Peter Parker střídá jeden fór za druhým a neustále hláškuje, přesně podle své komiksové předlohy. 

Aktualizováno: Na YouTube se objevilo dalších 22 minut ze hry. 

Vypadá to, že bychom se konečně mohli po dlouhé době dočkat precizního a zábavného videoherního ztvárnění pavoučího muže. Bohužel se bude jednat o exkluzivní titul, který si PC hráči neužijí. Chválíme ovšem Sony za snahu o lokalizaci, jelikož se titul dočká českého překladu v podobě titulků. 

Zdroje: 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Spider-Man se připomíná 8 minutami ze hry. Představuje Sinister Six [VIDEO]

Žádné komentáře.