CDR.cz - Vybráno z IT

Teslasuit maže rozdíly mezi virtuální a pravou realitou, vyhrála Red Dot Award

Původně startup z roku 2016 nyní získal prestižní ocenění Red Dot Award, která je udílena za kvalitní design. Mimo to se jedná o velice propracovaný koncept, který jistě najde své uplatnění i mimo herní průmysl.

Společnost Teslasuit, založená v roce 2016, představila na loňském veletrhu spotřební elektroniky CES 2018 svůj oblek pro virtuální realitu. Toho si všimla i organizace udílející prestižní ocenění Red Dot Award, mezinárodní designová soutěž zaměřená na design a koncept výrobků

Tendence v oblasti virtuální reality jsou jasné – zbavit se přebytečných kabelů a docílit co možná nejreálnějšího zážitku. Tyto parametry splňuje právě Teslasuit, který se snaží smazat rozdíly mezi virtuálním a reálným světem.

V prostředí virtuální reality se z něj stává tzv. haptický oblek (oblek, který dokáže přenášet i hmaty a tlaky). Na svém povrchu disponuje oblek 46 haptickými body spolu se zabudovanými jednotkami transkutánní elektrické nervové stimulace (TENS) a elektrické stimulace svalů (EMS).

Princip jejich využití TENS a EMS je prostý. Pomocí častých a slabých elektrických impulzů, dokáží aktivovat či uvolňovat celé skupiny svalů. Další vymožeností je jedenáct pohybových senzorů, jejichž cílem je v kombinaci s VR headsetem předávat co nejpřesnější informaci o poloze a pozici do virtuálního světa.

Díky všem těmto vlastnostem tak můžete ve virtuální realitě normálně cítit doteky a hmaty, náraz do překážky nebo výbuch výbušniny. Spolu s tlaky dokáže díky termoreceptorům přenášet i teplo a chlad na jednotlivé části těla.

Dle informací od výrobce, společnosti Teslasuit, je tento oblek mimo jiné vybaven i podporou OS Windows, Linux, Mac a Android a zároveň je kompatibilní s Unreal Engine, Unity 3D a Motion Builder. Jisté je, že tento oblek pravděpodobně nezůstane bez povšimnutí, protože dokáže prožít virtuální realitu naprosto jedinečným způsobem.

Diskuse ke článku Teslasuit maže rozdíly mezi virtuální a pravou realitou, vyhrála Red Dot Award

Čtvrtek, 28 Březen 2019 - 11:23 | kyo kyo | Odpověď na jak? by mohla být v přímém napojení na...
Úterý, 26 Březen 2019 - 12:58 | Kazaxx | Naprostá utopie, která bude možná tak za 20 let....
Úterý, 26 Březen 2019 - 10:39 | corwin78 | To by mě zajímalo, jestli budou dělat i XXXL...

Zobrazit diskusi