CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Revoluce na ruce: Kulaté chytré hodinky Moto 360 v praxi, co umí a stojí za to?

Otázka off topic: Mám Lumii 1020, rád ji beru s sebou ven na túry a zaznamenávám si trasu. V telefonu to hodně žere baterku a externí baterie je celkem funkční, ale nepohodlné řešení. Existuje nějaký produkt (hodinky, náramek ...), který je kompatibilní s windows phone a umí zaznamenávat trasu? (myslím alespoň čas od času odesílat souřadnice do telefonu, kde už je daná aplikace zobrazí na mapě, spočítá výškový profil atd.). Za případné rady děkuji.

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

aku pouzivas aplikaciu na zaznamenavanie trasy ?

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

Na WP jsem jich našel poměrně hodně. Neběhám, nejezdím na kole a neprovádím žádné fitnes cvičení, jen rád chodím. Proto mi nejvíce vyhovuje aplikace Run the map (velice jednoduchá, nastavil jsem pouze "hiking", využívá offline HERE mapy a umí vytvořit výškový profil - toť vše co potřebuj a případně ještě GPS Calcurator PRO (což je super věc, protože neobsahuje žádný fitnes blbiny, zato ale dokážě měřit hodně přesně a má spoustu možností k nastavení). Run the map zapínám většinou. GPS jen občas, když se jde na delší výlet a já mám zrovna náladu si s tou aplikací trochu hrát. Obě aplikace umí export trasy ve formátu gpx ...

+1
-59
-1
Je komentář přínosný?

Donedávna jsem při běhání používal aplikaci Caledos runner na Lumii 820 a data synchronizoval s Runkeeperem.
Protože jsem chtěl měřit tepovou frekvenci a měl jsem problém s nevodotěsností mobilu tak jsem po dlouhém uvažovaní koupil Garmin Forerunner 220. Garmin sice nemá aplikaci pro WP, ale synchonizace s runkeeperem funguje bezvadně. Caledos runner se mi pak automaticky synchronizuje s účtem na runkeeperu. Hodnoty tedy mám k dispozici i v mobilu. Data synchronizuji po doběhu. Mobil sebou už neberu.
S dnešními zkušenostmi bych možná už i uvažoval ještě o dražším modelu Forerunner 620 nebo Fenix 2. Zde je už cena ale kolem 10000,-.

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Nový chytrý náramek od FitBit by to měl umět. Díky tomu že nemá Android vydrží podstatně déle na baterii (3 dny), i když non-stop aktivovaná GPS prý jeho výdrž zkrátí na třetinu (takže zase jeden den). GPS asi zůstane tak trochu žroutem. Možná Garmin hodinky to mají vyřešené líp, ale nevím jak budou spolupracovat s telefonem.

+1
+48
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za náměty.
Mě by stačilo opravdu něco jednoduchého. Nepotřebuju měření tepu, nepotřebuju měření spánku, nepotřebuju vědět, kolik jsem vystoupal pater - stejně bych se akorát dozvěděl, že nemám kouřit, nemám hulit a že moje životospráva je úplně k h...u (a ještě platit 5k + za náremek, aby mě za to každý den peskoval i telefon :-)). Co jsem koukal na ten fitbit (ideální pro mě vzhledově i cenou by byl fitbit flex), tak gps bude umět pouze fitbit surge (ostatní využívají gps z telefonu) a ten už je cenově trochu mimo moje požadavky.
Garmin má zajímavé produkty. Foreruner 220 je pro mě zbytečnost, to bych nevyužil, ale objevil jsem tak alespoň Garmin Forerunner 10 - sice se to nesynchronizuje s telefonem, ale jinak to umí přesně to co chci - zaznament trasu (ta by mohla jít vyexportovat taky do gpx, tak bych ji snad i do telefonu dostal). Cena je celkem fajn, škoda jen, že jsou to hodinky - stačil by mi náramek bez displaye.
Uvidím ještě, jestli něco představí přímo MS, ale Foreruner 10 vypadá jako ideální věc pro mě. Díky

+1
-52
-1
Je komentář přínosný?

podobny problem som vyriesil pomocou externeho bluetooth gps zariadenia nokia s vydrzou 15 h a odlahcil som tak telefonu s vnutornym GPS. Neviem ci to ide pripojit na WP, ale na androide je to hracka.

http://mobil.bazos.cz/inzerat/40481252/PDA-LOOX-C550--GPS-NOKIA-LD-3W.php

Kupil som ho aj preto, ze moja S2 niekedy v zahranici bez internetu chyta signal aj 20 minut ... tento gps od nokie ma studeny start za 2s a fix satelitov do jednej minuty hocikde :)

+1
-57
-1
Je komentář přínosný?
+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Jj, koukal jsem už na to. Představili to pár hodin po mém původním dotazu :-). Zatím se mi to moc líbí - nejsou to hodinky, design celkem fajn decentní, má to gps a umí to zaznamenat trasu. Pro mě ideální. Teď jen otázka jestli půjde povypínat měření tepu a dalších věcí, který nevyužiju (rozhodně ne často), aby mi vydržela baterka s gps co nejdéle a taky jestli a za jakou cenu se to bude prodávat u nás (dal jsem si strop 4k).

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Jaka je spotreba by pri poslechu mp3?
Jak moc jsou funkce hodinek omezene, pokud telefon neni pripojeny k internetu? Neni to googli rozpoznavani reci realizovane nekde v cloudu?

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

Díky za dotaz: Spotřeba, resp. výdrž je při poslechu podobná jako při zapnutém ambient modu, tedy kolem jednoho dne. Provedu detailní měření a dám vědět.

Funkce jsou omezené tak, že nejde vyhledávat a využívat hlasových příkazů. Stejně tak nefungují služby navázané na online, jako je Google Now.

A rozpoznávání je umístěné v cloudu, sází se totiž na rozpoznávání veškerého mluveného slova, což by nebylo bez cloudu prakticky možné realizovat.

+1
-69
-1
Je komentář přínosný?

Nevyměnitelná baterie a výdrž méně než týden na jedno nabití to srážejí do kolen. Tyto hodinky si svoje kupce jistě najdou, ale já si počkám minimálně na druhou generaci těchto zařízení.

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze koncepty techto "hodinek" jsou s nama minimalne 5 let .... kdyz pocitame ty prvni GSM hodinky, tak 15let ..... pokud je takovyhle zabugovany bazmek bez vydrze to nejlepsi, co jsou po takove dobe schopni vymyslet a dodat na trh, tak je uplne jedno ktera generace bude pouzitelna, ale to uz tu my davno nebudem ........

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Doprucil bych misto testu tohoto nesmyslu, jiny test .... a sice daleko jednodussi a uzitecnejsi test .... pokud se nekde na zahranicnim webu (jiste maji nekde ten HW daleko driv) ukaze, ze maji vydrz udavanou ve dnech a ne mesicich (!!!), tak bych se ani v nejmensim neobtezoval takove zarizeni kupovat/shanet a testovat, protoze je to pro naprostou vetsinu lidi zcela nezajimava vec ......

Fakt by me zajimalo, jestli se nekdo z techto pa-vyrobcu nekdy zamyslel, ze vec, ktera se pomoci reminku montuje na ruku, celkem vyrazne pripomina hodinky??? A pokud nekdo hodinky z jakehokoliv duvodu nenosi, tak by jej meli secsakramentsky presvedcit funkcnosti a minimalne tim, ze to pujde jako hodinky primarne pouzit ..... a naopak, kdo hodinky nosi, tak jiste nevymeni svoje hodinky s vydrzi v radu let .... za neco, tezko specifikovatelneho (proste sracku), co vydrzi par hodin, maximalne par dni a pak je to proste zarizeni uplne k hovnu, kdyz neukazuje ani ten cas:o)
Nabijim 2x tydne smartphone ... s tim uz se tak nejak clovek za ty roky vyrovnal, patri to k zivotu .... kdybych vypnul wifi, 3G, BT a GPS, tak se nejspis dostanu na 14dni jak pred lety s normalnim mobilem, ale to je dan za luxus. Clovek vytahne ten mobil semtam z kapsy a hodi na QI nabijecku, celkem pohoda ....... ale abych jeste hlidal stupidni hodinky a nezapomnel je den co den nabijet??? Sorry, ale to je proste picovina na n-tou ... neprekousl bych tri-denni vydrz, tezko bych prekousaval tri-tydenni a asi bych v pohode zkousl tri-mesicni ...... ale to, ze po tech par hodinach je to jen kus elektronickeho odpadu, ktery neukaze ani takovou zcela samozrejmou vec, jako je cas .... tak s tim at jdou do psicho pochev!!!

Kdyz uz to musi byt tak stupidni, ze to ma zravy procesor technologicky 8 let nazpatek, mizerny zravy system, stupidity jako barevny a nejspis i dotykovy displej ... mozna i wifi atd .... tak proc to kuwa nema aspon klasicky LCD displej, ktery by ukazoval zakladni cas, kdyz uz tyhle vsechny zkurvysyny vybijou hlavni baterku????

+1
-72
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, na XDA je relativně dost uživatelů, kteří si stěžují po pár týdnech používání na popraskaný plast spodní části hodinek - u upevnění řemínku. Takže by mě zajímalo, jak je na tom z tohodle pohledu váš kus nyní a jak na tom bude po nějaké době nošení...

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný den, díky za dotaz :) S problémem jsem se zatím po necelých dvou týdnech užívání nesetkal. Pásek mám daný tak, aby mi hodinky tlačil k ruce jen příjemně a ne těsně. Problém možná bude v přílišném utažení. Pokud uživatel hodinky utáhne, sjedou mu na zápěstí a ohne ruku, může dojít k přílišnému tlaku. Za mě však zatím vše OK.

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Díky za odpověď a budu čekat na další článek s popisem zkušeností a fyzického stavu hodinek zase po nějaké době (a aktualizaci)...

+1
-56
-1
Je komentář přínosný?

Ty jo, výdrž tedy nic moc, mám v hodinkách Casio dva pidi stříbrooxidové knoflíky už 8-mý rok a stále jedou, displej ukazuje, připomínky připomínají podsvícení svítí a ručičky se točí... to je tedy technický pokrok jako blázen, když o tolik chytřejší hodinky nevydrží ani týden, natož ani více jak dva dny ... pro mne spíše smutné, takže pouze další hračka pro hračičky...

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

Spis orgazmus pro lednickove ovce:o)

+1
-68
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.