CDR.cz - Vybráno z IT

Twitch zavádí nové změny: Přinesou však lepší zážitek pro streamery i diváky?

Zdroj: Shuttestock

Twitch, platforma zaměřená na živé vysílání, představuje nová pravidla a funkce, které mají zlepšit jak zkušenost streamerů, tak i diváků. Během letošního TwitchConu v San Diegu generální ředitel Dan Clancy oznámil řadu změn, jež mají za cíl zvýšit transparentnost a snížit frustraci uživatelů. Mezi klíčové novinky patří přístup k informacím o důvodech pozastavení účtů a nové možnosti pro streamování ve vysokém rozlišení.

Jasnější pravidla pozastavení účtů

Pro mnohé streamery je pozastavení účtu nebo ban noční můrou, zejména pokud nevědí, proč k tomu došlo. Twitch si toho je vědom a zavádí systém, který uživatelům umožní lépe pochopit důvody jejich pozastavení. Brzy budou uživatelé dostávat do svého e-mailu úryvky z chatu, které vedly k jejich pozastavení, a postupně budou k dispozici i klipy z živých přenosů. Tento krok má pomoci streamerům lépe se bránit a případně podat odvolání, pokud mají pocit, že bylo rozhodnutí nesprávné.

Dalším krokem je politika „vypršení platnosti stávek,“ která má začít platit v roce 2025. Tato změna umožní streamerům po určité době „zapomenout“ na méně závažné přestupky, což sníží riziko trvalého banu za menší chyby. Twitch tak dává jasně najevo, že hodlá podporovat streamery v jejich růstu a rozvoji, ale zároveň zůstává přísný na závažné porušení pravidel.

Zdroj: Shutterstock

Technologické inovace pro vyšší kvalitu vysílání

Twitch se rozhodl také zlepšit technické možnosti streamování. Od začátku příštího roku bude v některých regionech dostupné streamování ve 2K rozlišení, s plány na rozšíření této funkce do dalších oblastí během roku 2025. Kromě toho společnost pracuje na podpoře streamování ve 4K, což je krok vstříc nejnovějším trendům v oblasti digitální zábavy.

Další technickou inovací je možnost vysílat video jak na šířku, tak na výšku současně. Tato funkce bude rovněž k dispozici v roce 2025 a přinese optimální zážitek pro diváky bez ohledu na to, jaké zařízení používají ke sledování streamů. S ohledem na to, že stále více uživatelů sleduje obsah na mobilních telefonech, je tato funkce vítanou novinkou.

Vylepšená mobilní aplikace a nové nástroje pro streamery

Mobilní aplikace Twitch se také dočká několika vylepšení. Navigace bude snazší, sledované kanály budou přístupné pouhým přejetím prstem a zvuk z přehrávače obraz v obraze bude upřednostněn. Tyto změny mají za cíl zlepšit zážitek mobilních uživatelů, kteří tvoří stále větší část komunity.

Streameři budou mít navíc možnost využívat novou funkci Clip Carousel, která jim umožní snadno sdílet nejlepší klipy z jejich posledních streamů na různých platformách. To nejenže zvýší interakci s publikem, ale také pomůže streamerům šířit svůj obsah na různých zařízeních.

Další zajímavou novinkou je zavedení sdíleného chatu ve funkci Stream Together. Tato funkce umožní až šesti tvůrcům, kteří streamují společně, propojit své komunity do jednoho chatu. Moderátoři budou mít kontrolu nad zprávami ve sdíleném chatu a mohou zakázat uživatele, kteří poruší pravidla. Tato funkce přinese nový rozměr spolupráce mezi streamery a umožní jejich komunitám interagovat na zcela nové úrovni.

Podpora diverzity a růstu komunity

Twitch také nadále rozšiřuje své iniciativy zaměřené na podporu rozmanitosti. Platforma se chlubí svými Unity Guilds a Creator Clubs, které byly vytvořeny pro podporu komunit a tvůrců z různých prostředí. Mezi již existující cechy patří Black Guild, Women’s Guild a Hispanic and Latin Guild, a nyní byl představen také Pride Guild pro LGBTQIA+ komunitu.

Všechny tyto cechy se v příštím roce rozšíří a budou přijímat členy z celého světa. Tím se Twitch snaží podpořit streamery různých národností, kultur a identit v jejich růstu a vzájemném učení se. Creator Clubs, nová funkce zavedená teprve minulý měsíc, také vykazují úspěch, zejména v kategoriích DJ a IRL, a Twitch plánuje rozšíření o další čtyři kategorie, včetně umělců a kódování.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Twitch zavádí nové změny: Přinesou však lepší zážitek pro streamery i diváky?

Žádné komentáře.