CDR.cz - Vybráno z IT

Unity Engine vstoupí na akciový trh, ovlivní cenu aféra mezi Apple a Epic Games?

Společnost Unity Technologies se rozhodla vstoupit na burzu a nabídnout lukrativní akcie potencionálním investorům. Podle informací na oficiálním webu společnosti pohání 50 % všech her na mobilních zařízeních právě Unity Engine. Vzhledem k aktuální aféře mezi Apple a Epic Games se možná jedná o vhodné načasování.

Zdroj

Unity Technologies je společností, která dala vzniknout multiplatformnímu hernímu enginu Unity, který je hodně využíván pro vývoj nezávislých i tříáčkových her pro mobilní zařízení, počítač, web i konzole. Podle údajů na oficiálním webu Unity pohání Unity Enginu dokonce polovinu všech mobilních her. 

Nyní se společnost Unity Technologies rozhodla jít s kůží na veřejný trh, konkrétně pro své IPO zvolila burzu New York Stock Exchange (NYSE), která společnosti Unity Technologies přidělila značku „U“. 

Na burze se očekává velký zájem, protože Unity Technologies provozuje produkty svého enginu na více než 1,5 miliardě zařízení. I když je tato společnost lukrativní, zaznamenala v minulém kalendářním roce ztrátu ve výši 3,5 miliardy korun. Nicméně podle aktuálních údajů by se v tomto roce měla ztráta zmenšovat.

Do určité míry může cenu akcií ovlivnit i největší konkurence Unity Technologies, a to Unreal Engine od Epic Games, jež mají na svém kontě proslulý hit Fortnite. Celý problém však bude zřejmě komplikovanější, protože společnost Apple ukončila spolupráci s Epic Games, a hra Fortnite je tak v tuto chvíli dostupná pouze uživatelům s Androidem, kterou navíc instalovat mimo Google Play. Situace tak bude nelehká a potencionální investoři čekají na další vývoj. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Unity Engine vstoupí na akciový trh, ovlivní cenu aféra mezi Apple a Epic Games?

Pátek, 28 Srpen 2020 - 11:08 | sandokan555 | O nic, treba si pozriet tech demo Unreal 5 ......
Středa, 26 Srpen 2020 - 09:32 | Kazaxx | O jak moc je lepší unity engine než unreal engine...

Zobrazit diskusi