CDR.cz - Vybráno z IT

Už i HP má vlastní smartwatch. Vsází na klasické chronografy a eleganci

nepřehlédněte
Hp Titan Juxt 1
Mohlo by se zdát, že HP na poli smartwatch zaspalo. Opak je ale pravdou. Již nějakou dobu slýcháme jména značkových hodinek či návrhářů ve spojení s "Engineered by Hewlett-Packard". Pojďme se tedy podívat, jak tyto hodinky vypadají, co umí a kolik budou stát.

Naposledy představené hodinky (ale první v tomto článku) ocení hlavně naše něžné pohlaví. Jedná se totiž o smartwatch navržené ve spolupráci s designérem Issacem Mizrahim a známou společností pro své krystaly, tedy Swarovski Crystals. Na první pohled není vůbec patrné, že by se mělo jednat o chytré hodinky. OLED displej je totiž transparentní a všimnete si ho pouze v případě, že vám zrovna přišla nějaká notifikace. Jinak se jedná o běžná chronografy, u kterých je rámeček osazený právě krystaly Swarovski.

Hp Isaac Mizrahi 1Hp Isaac Mizrahi

HP zde slibuje výdrž až 5 dní pro využívání notifikací. Zda je zde zabudována extra baterie pro displej a extra pro chod hodinek samotných, je však otázkou. Dle specifikací se udává výdrž pouze pro notifikace (smart funkce), je tedy pravděpodobné, že hodinky samotné budou poháněni svou vlastní baterií.

Hodinky jsou kompatibilní s iOS 8 a Android 4.4 nebo vyšší verze. Propojení s telefonem je možné díky zabudovanému Bluetooth. Rámeček je z nerezové oceli a samotné hodinky jsou voděodolné do 3 ATM (30 m). Na koupání tedy nejsou, ale při mytí rukou či dešti se o ně bát nemusíte. Dobíjení pak probíhá pomocí USB magnetického portu. Cena těchto hodinek je solidních 6 300 korun.

Pokud však nehledáte dámské smartwatch a přes to upřednostňujete klasické chronografy s notifikacemi před celodisplejovými chytrými hodinkami, nemusíte zoufat. Další hodinky budou již ryze pánské.

Hp Titan JuxtHp Titan Juxt 1

První se podíváme na Titan Juxt, které stejně jako předchozí model od HP představují klasické chronografy s o něco větším OLED displejem, který je vidět už na první pohled. Synchronizace opět probíhá přes Bluetooth a jsou kompatibilní stejně tak s iOS 8 a Android 4.4 nebo vyšší. Navíc je zde uváděn i měřič kvality spánku a kroků.

Jelikož se jedná o základní fitness funkce, je dost možné, že je obsahují i hodinky od Mizrahio. Voděodolnost je zde do 5 ATM (50 m), tudíž je nebude nutné sundávat ani při sprchování. Na bazén to ale stále není. :) Udávaná výdrž je opět pouze pro smart funkce a opět až 5 dní. Vždy ale záleží na tom, kolik notifikací za den přijímáte. Dobíjení opět přes magnetický port. Cena je však už o něco vyšší a to od 7 400 korun. Zpracování je možné si zvolit jak z oceli, tak z titanu, který bude jistě ještě o něco dražší.

Hp Michael Bastian Chronowing 1Hp Michael Bastian Chronowing

Další model vznikl ve spolupráci s Michaelem Bastieanem, tedy Michael Bastian Chronowing. Zde se již nejedná o chronografy, ale celodisplejové smartwatch. Dalo by si i říct, že jsou zde displeje dva. Jeden malý, kde lze zobrazit klasické analogové hodiny či třeba počasí, a druhý velký (zbytek hodinek), kde lze zobrazovat notifikace, stav nabití, synchronizace či váš denní pokrok v dosažení osobních cílů.

Voděodolnost zde není uváděna ve formě ATM, ale pouze jako "water resistant", tedy tak "maximálně déšť". Výdrž baterie se pak týká hodinek jako celku a je uvedeno až 7 dní. Nabíjení probíhá opět za pomocí magnetického portu. Propojení s telefonem realizováno opět přes Bluetooth. Kompatibilita je zde již s iOS 7 a Android 4.3 a vyšší. Cena je stanovena u HP na 8 800 korun, dají se však objednat se slevou již za 5 500 korun.

Hp MovadoHp Movado 1

Poslední hodinky od HP nesou název Movado Bold Motion. Jedná opět o chronografy avšak bez jakéhokoliv displeje. Upozornění na notifikace zde přichází v podobě rozsvícených diod v různých kombinacích, které si uživatel předem navolí a tím pádem ví, o jakou notifikace se jedná. Voděodolnost zde není uvedena žádná. Výdrž baterie pro smart funkce je až 7 dní. Kompatibilita s iOS 8 a Android 4.4 či vyšší. Propojení s telefon opět a neotřesitelně skrze Bluetooth. Ačkoliv by se mohlo zdát, že se bude jednat o nejlevnější variantu, opak je zde pravdou. Uvnitř hodinek je totiž švýcarský strojek Rhonda 763, díky kterému se cena vyšplhala až na neuvěřitelných 17 500 korun.

Většina z uvedených modelů prozatím čeká na uvedení na trh. Ceny se mohou v samotném závěru tedy lehce lišit. Pokud jste ale vyznavači klasických chronografů a chytrých funkcí, určitě se máte na co těšit.

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2, 3, 4

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Už i HP má vlastní smartwatch. Vsází na klasické chronografy a eleganci

Pátek, 5 Únor 2016 - 18:39 | Gath G | "Upozornění na notifikace zde přichází v...
Středa, 3 Únor 2016 - 20:15 | Nalim | Hmmm pokud je pravda, ze hodinovy strojek ma...
Středa, 3 Únor 2016 - 12:44 | Ano Ano | pekne hodinky. a pekne napisany clanok
Středa, 3 Únor 2016 - 12:04 | Petr Minařík | 50m vodotěsnost už je na plavání dostatečná, toho...
Středa, 3 Únor 2016 - 06:43 | corwin78 | Vypadá to nadějně, toto už se blíží hodinkám, po...

Zobrazit diskusi