CDR.cz - Vybráno z IT

Virgin Galactic chystá svůj první testovací let z nového kosmodromu

Společnost Virgin Galactic chystá historicky první let ze svého nového centra SpacePortAmerica, kde by měla na testovací let vzlétnout vesmírná loď SpaceShipTwo. Oficiální rezervace na komerční lety pak budou probíhat během prvního čtvrtletí příštího roku.

Zdroj

Společnost Virgin Galactic se chystá na svůj první vesmírný let, a to přímo ze svého nového centra Spaceport America, který je v Novém Mexiku. Podle poslední zpráv z vedení společnosti by se již v brzké době, konkrétně od 19. do 23. listopadu, měl uskutečnit první testovací let vesmírnou lodí SpaceShipTwo právě z nového centra.

Tato zpráva se objevila na veřejnosti spolu s výsledkem hospodaření společnosti za třetí čtvrtletí tohoto roku, ze které vyplývá ztráta 77 milionů dolarů. Společnost plánuje, že bude mít i jistý příjem na základě dohody s NASA ohledně dodávek materiálu a účasti na konkrétních misích.

Zdroj

I když není rezervace ještě oficiálně spuštěna, již nyní uzavřela Virgin Galactic dohodu s planetárním vědcem Dr. Alanem Sternem, který chce na palubě SpaceShipTwo provádět suborbitální experimenty.Prodej letenek na vesmírný suborbitální výlet bude znovu zprovozněn až v roce 2021, ideálně pak v prvním čtvrtletí.

Prozatím je registrovaných zákazníků, resp. zájemců o vesmírný let, téměř 900. SpaceShipTwo sice poletí do vesmíru z nového centra SpacePortAmerica poprvé, ale ve vesmíru byla v minulosti již dvakrát. V rámci testování prošli piloti i věrohodným simulátorem nosného letounu VMS Eve, který má podobný systém ovládání, jako právě SpaceShipTwo. Mimo to musela rozsáhlými testy projít znovu i SpaceShipTwo, aby byla zajištěna maximální bezpečnost všech.

Diskuse ke článku Virgin Galactic chystá svůj první testovací let z nového kosmodromu

Žádné komentáře.