CDR.cz - Vybráno z IT

Vyplázněte jazyk a dýchejte. Theme Hospital se letos vrací v novém kabátě

Bolí vás hlava? Břicho možná? Je vám zle? Nechcete-li, aby vám bylo ještě hůř, tak do nemocnice Two Point v žádném případě nechoďte. Jejich specializace jsou… všelijaké.

Theme Hospital snad není zkušeným hráčům nutné představovat. Přeci jen ale připomeneme, že jde o simulátor z roku 1997, v němž bylo cílem vybudovat fungující a výdělečnou nemocnici. Vše od budovy po personál bylo ve vaší moci.

Tento postarší titul si však svou reputaci vysloužil převážně díky svému – kapánek černému – smyslu pro humor projevujícím se ve směšných a absurdních nemocech (jako „nafouklá hlava“) a ještě humornějších léčbách (jako prasknutí hlavy a její opětovné nafouknutí do správné velikosti). 

Two Point Hospital je duchovním nástupcem Theme Hospital a pracují na něm zvrácené mozky, které nám kdysi naservírovaly jeho předchůdce – Mark Webley a Gary Carr.

Náplň hry snad není nutné představovat, ale čistě pro jistotu si ji střihneme ještě jednou: jedná se o simulátor, jehož cílem je vybudování fungující a výdělečné nemocnice. Vše od budovy po personál bude ve vaší moci. Proslulý – kapánek černý – humor si zřejmě udrží i po více nez 21 letech, což lze pozorovat jak na nemocech (jako „želví hlava“), tak i jejich léčbách (jako vycucnutí hlavy z krku). 

Krom přilepšeného vzhledu hodlá Two Point Hospital rozšířit i původní koncept, dočkáme se tedy více zvrácených nemocí, více druhů ještě aburdnějších léčeb a dalších možností výzkumů. Těžko říct, zda nás může ještě více šokovat. 

Two Point Hospital vyjde exkluzivně pro PC v průběhu letošního podzimu. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vyplázněte jazyk a dýchejte. Theme Hospital se letos vrací v novém kabátě

Čtvrtek, 14 Červen 2018 - 20:37 | corwin78 | Vypadá to úplně stejně, jako původní TH, jen ve...
Čtvrtek, 14 Červen 2018 - 13:51 | Lojza Suchánek | Jupiii, tak tohle koupim okamzite ... Puvodni...
Čtvrtek, 14 Červen 2018 - 13:23 | sarlej | PC ≠ Windows Konzole take rozlisujete, tak proc...

Zobrazit diskusi