CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nové monitory od Philips: Je libo dvaadvacítku za pár?

uvadeji "w-led" mozna proto, ze se daji pouzit i RGB led pro podsvetleni

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že monitor s RGB-LED jsem ještě neviděl, nebo jsem to o něm nevěděl. Docela by mě ale zajímalo, kdo použije raději 3 LE diody, než jednu. Přiznám se, že v tomto se nechám poučit, protože použití "W-LED" mi přijde naprosto logické a racionální. Že by měla být bílá dražší, než 3 barevné, se mi nepozdává.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RGB led su podstatne drazsie, ale poskytuju rozhodne kvalitnejsie spektrum bielej, ako w-LED. Rovnako tak umoznuju lahsiu korekciu vysledneho podsvietenia a netrpia typickym neduhom ako obycajne led a to zachadzanie svetla do studenej modrej teploty. Nie je biela ako biela :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je vypraná v Perwollu :))
Pokud je to tedy tak (a to nezpochybňuji), nelze asi RGB-LED očekávat na 22" monitoru za 2 700 korun. Je ale zvláštní, že jsem o termínu "RGB-LED" neslyšel (nečetl) ještě ani v souvislosti s nějakými dražšími a profesionálními LCD monitory.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

RGB led pouzivaji treba profi LCD NEC ... tak 60.000 ... ale se zarivkama stoji stejne ;-)

Bila led neexistuje, jen modra a pak to nejde zklaibrovat ani soundou, nebot pri zmene jasu se to zase posune ... proto RGB LED

Jinak EIZO dale sazi na trubice, jen je ma min 3, casto i 4, aby bylo rovnomerne podsviceni.

Me jakozto cloveka delajici s grafikou/fotkou zajimaji minimalne mon. co zvladnou sRGB, coz jsou dnes levne *PVA a *IPS panely a jejich modifikace, cena je prizniva, jsou koupit jiz od 6.000 kc a musi byt matne, leskle nikdy !
No ale ja mam doma klasicke S-PVA, co zvlada skoro AdobeRGB, ale to nepotrebiji, na CMYK netisknu, spise na CMYK+4 a tem je lepsi sRGB, nebot RIP si stejne CMYK prevede na RGB a pak tiskne ;-))) ... jinak AdobeRGB je prave kvuli prevodu do CMYK ...
No a kalibrovany monitor samozrejme mam, sondou ;-))

Drazsi monitory maji i HW kalibraci, neni to nic svetoborneho, akorat si to samo sladi nejdrive RGB kanaly v monitoru a pak kalibruje, ja musim nejdrive schovat s posuvniky a pak kalibrovat ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No já měl třeba 16'' RGB-LED ve Full-HD na svém 3 roky starém notebooku Dell XPS Studio 16, takže rozhodně se nejedná o nic nového. Na to notebooku my ty barvy přišly až příliš výrazné, jakoby přesaturované, nicméně po kalibraci by to asi bylo lepší. Bohužel jako každý běžný smrtelník nemám kde vzít sondu a kvůli jednomu LCD ji kupovat nebudu :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nějak jsem si ve článku nevšiml zobrazovací technologie, ale předpokládám TN. Každopádně by to ve tam mělo být napsáno.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.