CDR.cz - Vybráno z IT

The Waylanders je taktické RPG s cestováním v čase od tvůrců Dragon Age: Origins

Španělské studio Gato Salvaje přijelo poprvé s kůží na trh se svým novopečeným titulem The Waylanders. Po dvou letech ve vývoji se hrstka 40 vývojářů rozhodla představit svůj titul v rané alfa verzi, která by se již brzy měla točit v našich pevných discích.

Nezávislé herní studio Gato Salvaje je prakticky jednou velkou neznámou. Jeho kredibilitě však nahrává přítomnost kreativního režiséra Mike Laidlawa, který stál na téže pozici za zrodem Dragon Age: Origins, Dragon Age II a Dragon Age: Inquisition, jedněch z nejlepších taktických RPG posledních let. Mike Laidlaw zřejmě po návratu ke kořenům této slavné série a rozhodl se pracovat se španelským studiem Gato Salvaje na novém taktickém RPG se staroškoláckými kořeny v srdci, The Waylanders.

.
Svůj debut si hra odbyla dnes za branami německého GamesComu 2018, a to prostřednictvím ukázky z alfa verze hry, ve které se stále může řada detailů změnit. Základy a myšlenka už však byly vytesány do kamene. V jádru se titul věnuje keltské mytologii, myšlence reinkarnace, a dokonce cestování v čase.

Hlavní hrdina byl oproštěn od koloběhu života a smrti a může procházet dvěma historickými dobami prostřednictvím magie. Starodávný region Brigantia tedy navštívíme v období keltském, ze kterého se budeme přesouvat tam a zpět do dob středověku, kdy byla keltská kultura značně ovlivňována rozmáhajícím se křesťanstvím.

Cestování v čase bude zajímavým zpestřením i v rámci systému společníků, jelikož si hra po vzoru keltské mytologie pohrává šikovně s myšlenkou reinkarnace.

„Keltové věří v reinkarnaci. Jakmile si tedy poskládáte svou družinu v keltském období, pak ji v období středověku budete muset najít, a probudit zpět k životu. Pouze hlavní hrdina totiž může přecházet a cestovat v čase, naši společníci nikoliv. Ti ovšem budou po své smrti reinkarnováni v jiném těle a vy je budete muset probudit. Mohou to však být zcela odlišní lidé. Například udatný válečník v období keltském může být ve středověku reinkarnován v těle hospodyňky. To může vyústit ve velmi zajímavé a vtipné příběhy,“ vysvětluje Fernando Prieto z vývojářského studia Gato Salvaje.

.
Inspirace videohrou Dragon Age: Origins je patrná už z první vteřiny herních ukázek. Opět můžete střídat mezi taktickým režimem s pauzami a soubojem v reálném čase, a to jak z pohledu třetí osoby, tak z ptačí perspektivy. Paradoxně si je tak The Waylanders podobné s prvním dílem série Dragon Age daleko více, než její druhý i třetí díl.

Zajímavým přírůstkem do soubojových taktik bude 12 formací vaší družiny, kdy po vzoru římské falangy můžete několik svých hrdinů sjednotit do jediné jednotky, aby společně vykonávaly své útoky. Nespočet taktických možností umocňuje šest jednotlivých povolání, které se dále dělí na celkem 30 různých specializací.

.
The Waylanders
si kladou za cíl vydání v roce 2020 na Windows PC platformu, další platformy prozatím potrvzeny nebyly. Zajímavostí ovšem je, že společně s videohrou bude The Waylanders doprovázet desková společenská hra od vydavatelství Eclipse Editorial, která se brzy dočká své vlastní Kickstarterové kampaně. 

Diskuse ke článku The Waylanders je taktické RPG s cestováním v čase od tvůrců Dragon Age: Origins

Žádné komentáře.