CDR.cz - Vybráno z IT

YouTube chce porazit Netflix, nabídne tisíce pořadů a filmů zcela zdarma

Internetové portály s videoobsahem mladé generaci nahradili televizní vysílání. Zábavu, dokumenty, filmy, seriály už prakticky konzumují čistě online. Na YouTube se již dnes dá zapůjčit či zakoupit různé filmy, dokonce dříve se pokoušel o formu předplatného, kde by uživatelé měli přístup k exkluzivní tvorbě svých idolů, což se ovšem nesetkalo s úspěchem. Další pokus tedy půjde ve šlépějích dedikovaných VOD služeb jako Netflix, Amazon Prime, HBO GO a další.

Zdroj

V poslední době se výrazně posílil mezi lidmi zájem o streamovací služby, jako je Netflix, Amazon Prime, HBO Go a další. K tomu samozřejmě přispěla i pandemie koronaviru a bezpečnostní opatření v podobě karantény. Princip těchto služeb je velice prostý, zaplatíte si měsíční paušál a za to dostanete přístup do databáze filmů a seriálů, na které můžete koukat zcela bez reklam.

O něco podobného se pokoušelo i YouTube, které mělo svou vlastní tvorbu nazvanou YouTube Originals. Tato produkce však nebyla úspěšná a vlastně jediná trochu úspěšná věc, byla Cobra Kai. Pro streamovací servery to proto nebyla žádná konkurence. Letos však vedení YouTube oznámilo, že od vlastní tvorby upouští a chce se zaměřit na své fondy Black Voices a YouTube Kids Funds.

Zdroj

I když YouTube vzdalo své plány s vlastní tvorbou YouTube Originals, rozhodlo se úplně se nevzdat a nevyklidit Netflixu scénu. Rozhodlo se totiž zpřístupnit zhruba 4000 televizních pořadů a 1500 filmů zcela zdarma, resp. divák nemusí platit měsíční paušál, ale musí strpět reklamy, které si tam YouTube přidá. Diváci se však mohou těšit například na Hell's Kitchen, Heartland a Unsolved Mysteries.

Nevýhodou je, že tato filmotéka má být zpřístupněna pouze pro uživatele ze Spojených států amerických. To však neznamená, že by český divák měl být ochuzen. Prozatím nikdo nevyvrátil variantu připojení se přes VPN na vzdálený americký server. YouTube si tak bude myslet, že pocházíte z USA a svůj archiv vám zpřístupní.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku YouTube chce porazit Netflix, nabídne tisíce pořadů a filmů zcela zdarma

Pondělí, 28 Březen 2022 - 10:00 | BvJ | Portály nahradili - to jako vážně?

Zobrazit diskusi