CDR.cz - Vybráno z IT

Za měsíc vychází Starcraft Universe, MMORPG ve stylu World of Warcraft

nepřehlédněte
Starcraft Legacy 06
Starcraft Universe má za sebou dlouhou historii datující se od roku 2011. Po dlouhých pěti letech se ale blíží do finiše, s aktuálně dostupnou otevřenou betou a blížícím se vydáním.

Takzvané Arkády jsou významnou přidanou hodnotou celého Starcraftu II. O to více je zarážející, že je přístupný všem zcela zdarma, a hrát jej tak mohou i hráči, kteří nevlastní původní titul, po neomezenou dobu. 

Režim se vyznačuje převážně nespočtem komunitních výtvorů, které za pomocí rozsáhlého editoru map dokázaly z původní strategie vyždímat díla zcela odlišného žánru. Najít zde tak můžete střílečky, závodní hry, karetní hry, logické hry a dokonce i MMORPG. 

Do posledního jmenovaného se řadí například Starcraft Universe, dříve zvaný World of Starcraft. Pod tímto názvem se však potýkal s problémy ze strany Blizzardu a se značnou kontroverzí. Ačkoliv byl titul hratelný už tehdy, teprve dnes se může pyšnit plně funkčním světem beroucí si inspiraci z World of Warcraft, Diabla, do jisté místy Faster Than Light a pochopitelně Starcraftu 2

Starcraft UniverseStarcraft Universe 2

I přes zmíněné potyčky nakonec Blizzard svolil k vydání tituli, posléze si autoři dokonce získali přízeň komunity na Kickstarteru v roce 2013, kde se jim podařilo vybrat decentních 85 tisíc dolarů.

Vývojáři šli do Starcraft Universe od té doby s vervou, neradi by nabídli po tolika letech podprůměrný výsledek. Titul by měl obsáhnout i propracovaný příběh, zasazený do alternativní linie, oddělující se od té původní na konci základní hry Starcraft II: Wings of Liberty. Dabing, vlastní zvuky a modely postav jsou samozřejmostí. 

Blizzard je u svých her proslulý nejen svými CGI filmečky, a tak se vývojáři pokouší jít v jejich šlépějích i v tomto ohledu. Ke hře vydali nádhernou tříminutovou ukázku, která je po vizuální stránce srovnatelná s původním titulem: 

Herní zážitek by měl být srovnatelný s World of Warcraft, včetně uživatelského rozhraní. Pro představu ale beztak poslouží nejlépe ukázka přímo ze hry (viz níže):

Starcraft Universe vychází příští měsíc, přesto si jej můžete zahrát už ve stavu otevřené bety. Stačí si pouze skrze Battle.net platformu stáhnout bezplatně Starcraft II a do herního vyhledávače zadat SC Universe. Do jisté míry by se dalo říci, že je Starcraft II nejlepší free-to-play hrou na trhu. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Za měsíc vychází Starcraft Universe, MMORPG ve stylu World of Warcraft

Pondělí, 1 Srpen 2016 - 17:10 | BlackRider | No jasne. Half-Life 2 ma taky demo zadarmo. Ale...
Pondělí, 1 Srpen 2016 - 16:37 | Murphy | Jeden o voze a druhy o koze... https://eu.battle....
Pondělí, 1 Srpen 2016 - 15:42 | BlackRider | Ja clanek cet, ale "Do jisté míry by se dalo...
Pondělí, 1 Srpen 2016 - 13:42 | Jáchym Flídr | Free-to-play přirovnání je ke Starcraft II...
Pondělí, 1 Srpen 2016 - 12:34 | BlackRider | "Do jisté míry by se dalo říci, že je...
Neděle, 31 Červenec 2016 - 19:51 | DRK | Připadá mi to jako warcraft v jiném kabátě..

Zobrazit diskusi