CDR.cz - Vybráno z IT

Zlepší nový program pro hledání chyb bezpečnost Windows?

Co se týče bezpečnosti Windows, nemá Microsoft v poslední době zrovna štěstí.. Proto si v Redmondu připravili nový program, který bude odměňovat nálezce bezpečnostních chyb.

Ransomware, to je poslední dobou pro Microsoft poměrně zásadní problém. Kvůli němu dokonce vydal aktualizaci i pro Windows XP, kterému už 3 roky neposkytuje podporu. Proto byl nucen připravit nový program, který se jmenuje „Windows Bounty Program“

Ten má za cíl efektivněji vyhledávat a odstraňovat bezpečnostní díry ve Windows, resp. Windows Insider. Vzhledem k tomu, že se odměny budou pohybovat od 500 dolarů do 250 tisíc dolarů, by program mohl uspět. Zaměřen bude na Hyper-V, Windows Defender, Microsoft Edge a předcházení DDoS útokům.

Zajímavé nicméně je, že pokud někdo oznámí chybu, kterou Redmond již interně objevil, dostane onen oznamovatel pouze 10 % z původní částky, takže od 50 do 25 000 dolarů.

Microsoft věří, že díky tomuto programu bude efektivněji odstraňovat chyby, které zvyšují náchylnost systému vůči útokům. Není to však první program tohoto ražení, se kterým má Redmond zkušenosti. Už v minulosti existoval v podobné formě pro Office Insider a Microsoft Edge.

Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zlepší nový program pro hledání chyb bezpečnost Windows?

Žádné komentáře.