CDR.cz - Vybráno z IT

Známe HW požadavky Cyberpunk 2077, tentokrát definitivní

Už tomu bude měsíc, co jsme si poplakali nad dalším odkladem Cyberpunku 2077. Přestože se tehdy CD Projekt RED pochlubil hardwarovými nároky pro FullHD rozlišení, náročnější hráči se toho příliš nedozvěděli. Nyní toho víme konečně více.

Společnost CD Projekt RED si před měsícem vzala dodatečné 3 týdny, které údajně měly vypomoci s konečným laděním technického stavu. Po několika výhrůžkách k smrti na sociálních sítích a litrech uroněných slz od fanoušků, kteří si kvůli této hře vyjednali dovolenou v práci, se zdá, že do třetice všeho odloženého vývojáři skutečně dostanou svých slibů a hry se dočkáme ještě letos, konkrétně 10. prosince. 

Optimalizace pro devět současných platforem si holt vyžádala dodatečnou péči. Dříve měla každá generace konzolí jediného zástupce, nynější generace konzolí má na obou táborech hned dva zástupce (Playstation 4, Playstation 4 Pro; Xbox One a Xbox One X) a nadcházející generaci zase komplikuje Xbox Series X se svým slabším Xbox Series S a nová platforma Google Stadia.


Do toho všeho se vývojáři samozřejmě museli potýkat i s PC platformou, která je pro nespočet různých konfigurací kapitolou sama o sobě. Ačkoliv jsme se krátkého nahlédnutí do technických nároků dočkali již před měsícem, na finální specifikace jsme si museli počkat až dodnes. Výběrem sice nešetřili, ale bohužel pomlčeli, zda se jedná o specifikace s cílenými 30 FPS či 60 FPS.

Diskuse ke článku Známe HW požadavky Cyberpunk 2077, tentokrát definitivní

Pondělí, 23 Listopad 2020 - 20:24 | Jáchym Flídr | My se nezasekli :) Vývojáři holt zaspali nebo si...
Pondělí, 23 Listopad 2020 - 17:57 | uni | No PCčkáře spíše zajímá, zda jsou specifikace...

Zobrazit diskusi