CDR.cz - Vybráno z IT

Známe plány Samsungu - fonblety, skládací displeje a UHD obrazovky

skladaci smartphone
Jihokorejská společnost Samsung Electronics odhalila na konferenci Business Wire v Soulu své nové plány, které by chtěla splnit v několika následujících letech. Kromě displejů s vysokým rozlišením chce zákazníkům nabídnout skládací displeje.

Jedna ze strategií Samsungu je vylepšit displeje smartphonům. Kromě WQHD displejů s rozlišením 2560x1440 pixelů se mají o něco později dostavit do chytrých telefonů také UHD displeje s rozlišením 3840x2160 pixelů. Jemnost displeje přes 700 ppi má být u těchto zařízení na denním pořádku. Je zbytečné uvažovat nad tím, že to lidé ve skutečnosti vůbec nevyužijí. Firma si bude stát za svým a ostatní výrobci se určitě přidají, aby nebyli pozadu. Vývoj přeci musí jít stále kupředu.

I když společnost ve svých přístrojích v současné době využívá procesory Qualcomm, do budoucna chystá výrobu vlastního ARM kompatibilní 64bitového procesoru. Ten by se mohl hodit především pro nové generace vlajkových lodí.

samsung-4k-phone

Jedinci, jež nesnáší zkomolené slovo phablet, by se měli obrnit pevnými nervy, jelikož se Samsung chystá zavést zcela nový pojem. Vymyslel slovo fonblet, které má označovat zařízení s velkým dotykovým displejem podporující ovládání stylusem, jako jsou třeba telefony Galaxy Note. Lidé budou tedy moci pro jeden druh zařízení využívat dva různé názvy.

fonblet

To se nám to zjednodušilo, co říkáte? Podle mě by bylo logičtější fonbletem označovat například až skládací tablet (v angličtině folded tablet), kterého se možná v budoucnu také dočkáme. Samsung slibuje, že první skládací tablet představí na konci roku 2015. Jak ukazuje jedna z dřívějších reklam, nejnovější smartphone-tablet bude možné využívat ve složeném stavu jako telefon a po rozložení jako praktický tablet.

O tom, že Samsung své závazky plní, jsme se mohli už několikrát přesvědčit. Před nedávnem představil první tablet s OS Tizen nebo smartphone se zakřiveným displejem Galaxy Round. Výrobce se snaží prosadit také v dalších odvětvích. Mermomocí se snaží prosadit své chytré hodinky Galaxy Gear, ale to se mu moc nedaří.

samsung tech barriers
Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Známe plány Samsungu - fonblety, skládací displeje a UHD obrazovky

Pátek, 8 Listopad 2013 - 09:23 | Kert | To jim to zase někdo bude muset ukázat jak to...

Zobrazit diskusi