CDR.cz - Vybráno z IT

Battlefield Hardline ukazuje dvanáct minut ze singleplayeru [GC 2014]

Zatímco záběry a informace o kampani nového BFka z E3 působily docela atraktivně, zhlédnutím posledního gameplay videa nadšení opadá. Co se v něm děje, je prostě hloupé.

Gamescom Banner

Nahrávka začíná cut-scénou, v níž je hlavní hrdina Nick Mendoza odhalen a společně s přítelem Boomerem zajat zločineckým bossem. Co nastane potom, nedává smysl. Možná je za tím snaha být moderní a snažit se o jakýsi roleplay, možná fakt, že všechny ty super věci z multiplayeru jako je vystřelovací hák nutně musejí najít uplatnění i zde. Snaha o cokoliv z toho vyúsťuje ve směšné momenty, kdy skenujete oponenty jako ve Far Cry 3 a hledáte cíl, za jehož likvidaci/pacifikaci dostanete bonusové body, při zatýkání vám neasistuje parťák a vy musíte hlídat dva chlapy, kriminálníci nekřičí, aby upoutali pozornost na policistu, co se právě připlížil zezadu a nasadil jim pouta, taser je klasifikován jako zbraň, co neupoutá pozornost a člověk pod těžkou palbou slaňuje nad hlavami desítek protivníků k únikovému vozidlu. Protože tak to detektivové z Miami běžně dělají.

Vývojáři z Visceral Games singleplayer zabalili do epizodické podoby televizního seriálu a slibují možnost uzpůsobit si průchod vlastní představě. Teoreticky by tak mělo být možné se úrovněmi plížit a všechny zatýkat (náznak nekonečného počtu želízek zde ostatně je), při pohledu na povrchní stealth mechaniky ale pochybujeme, že to někoho bude bavit déle jak skrze tutoriál. Škoda, mohlo to být fajn.

Battlefield Hardline je první díl série opuštějící válečné kulisy. Vyjít by měl v březnu 2015 pro PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 a Xbox One.

Za podporu během zpravodajství GamesCom 2014 děkujeme:

Redaktoři CDR.cz během zpravodajství používají výkonný Ultrabook™ Fujitsu T904.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Battlefield Hardline ukazuje dvanáct minut ze singleplayeru [GC 2014]

Žádné komentáře.