CDR.cz - Vybráno z IT

DayZ potvrzeno pro PlayStation 4 [GC 2014]

Simulátor zombie apokalypsy, jehož alfaverze od prosincového zpřístupnění představuje stálici mezi nejprodávanějšími tituly na Steamu, vyjde pro nextgenovou konzoli od Sony. Na GamesComu to potvrdil jeho tvůrce Dean Hall.

Gamescom Banner

Mnoho informací o portu zatím nevíme, na konferenci Sony Hall ale sdělil, že má pozitivní vliv i na dosavadní PC podobu, protože nutí vývojáře vylepšovat hru jako celek. Jako první změna bylo potvrzeno markantní zlepšení grafiky, kdy se ho ale dočkáme, těžko soudit. Jak mnozí frustrovaní uživatelé dobře vědí, práce na titulu probíhají spíše pomaleji a důležitější updaty vycházejí sporadicky. Prodeje DayZ, které v květnu přesáhly hranici dvou milionů kopií, to však nepostihuje.

Zatím neznáme ani přibližné datum vydání, Bohemia Interactive ale konverzí pravděpodobně hodlá vytvořit konkurenci podobnému H1Z1, jež vyvíjí Sony Online Entertaintment jako free-to-play záležitost pro PC a zmíněnou konzoli.

Pokud má DayZ pro PlayStation uspět, radši by mělo jít o sakra dotažený produkt, protože tamní hráči by nemuseli být tolik tolerantní k problémům, jimiž momentálně hra trpí. A potom, kromě Army si lze těžko představit věc s ovládáním méně vhodným pro ovladač. Co myslíte, zdá se vám portování zrovna tohoto titulu na konzoli jako dobrý nápad? 

Za podporu během zpravodajství GamesCom 2014 děkujeme:

Redaktoři CDR.cz během zpravodajství používají výkonný Ultrabook™ Fujitsu T904.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku DayZ potvrzeno pro PlayStation 4 [GC 2014]

Žádné komentáře.